STK 'dan çelenk krizi

STK

10 Kasım Ata'yı anma resmi programı içinde resmi Çelenk koyma taleplerine izin alınmasına karşın, çelenk sunumuna izin verilmediği iddia edildi.

10 Kasım Ata'yı anma resmi programı içinde anat'a çelenk sunma talepleri kabul edilen Atatürkçü Düşünce derneği (ADD) Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Bandırma Kent Konseyi tarafından ilçe Kaymakamlığına yapılan talep üzerine, talepleri uygun bulunarak anma programının resmi bölümünde Anıt'a çelenk sunumunda bulunabilecekleri için izin verilmesine rağmen, tören saati gelinen alanda, resmi çelenk sunumu içinde üçlü protokolün dışında anıt'a çelenk sunulmasının sözkonusu olmadığı belirtilmesi STK ların moralini bozdu.

10 Kasım Ata'yı anma resmi programı ardından bir çok STK ile birlikte Anıt'a çelenk sunumunda bulunup, saygı duruşunda bulunan ADD, ÇYDD ve Kent konseri kendilerine uygulanan yasakçı anlayışı tavır koydular.

ADD ve Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat ile ÇYDD Başkanı Av. Ece Başaran yaptıkları açıklamada, kendilerine reva görülen yasakçı uygulamanın açıklaması yapılmadığını, uygulama ve tavrın nedenini anlamadıklarını açıkladılar.



Anahtar Kelimeler: ' çelenk krizi
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı