Söz alındı. 14 Haziranda bitecek

Söz alındı. 14 Haziranda bitecek

Bandırma-Erdek karayolu, Tatlısu kavşağı bölgesinde yapımı durdurulan 1200mt lik yol çalışmaları yeniden başladı.

MAU Yapı İnşaat AŞ. & Mehmet Ali Ünal İnşaat Taahhüt Sanayi ve Tic. AŞ ortaklığı tarafından yapımı üstlenilen Bandırma-Erdek karayolu sanat yapıları ve bitümlü sıcak karışım yapım işi devam ederken, maliyet artışları nedeni ile 1200 mt lik Bağfaş Camii önü ile Tatlısu, Erdek çıkışı bölümü çalışması durdurmuştu.

Havaların ısınması, Bandırma-Erdek karayolu, Tatlısu kavşağında oluşan giriş-çıkış bölümlerin belirlenememesi yolu kullanan sürücüler açısında "Can pazarı" kavşak haline gelmişti.

Yüklenici firmaların işi durdurması ardından planlı çalışmaya geçici çözüm üretemeyen karayolları, problemin tek çözümü olarak yüklenici MAU Yapı İnşaat AŞ. & Mehmet Ali Ünal İnşaat Taahhüt Sanayi ve Tic. AŞ ortaklığını işeret etmesi, devreye giren siyasi ve bürokrasi taleplerinin de yanıtsız kalmasına neden olmuştu.

Olası bir kaza vs gibi olumsuzluklar yaşanmadan probleme çözüm üretecek bürokratik çözüm yolları aranırken AK Parti Erdek ilçe Başkanı Musa Alioğlu, Ulaştırma Bakanlığından aldığı randevu ile Ankara yolculuğuna hazırlanırken önceki hafta Erdek'e, Bayram ziyaretine gelen Ziya İlgen, duruma müdahil oldu ve Başkan Musa Alioğlu'na Ankara'ya gitmesine gerek olmadığını bildirdi.

Enişte, Ziya İlken kendi yöntemleri ile durumu aktardığı Ankara'dan yanıt gecikmesi, yaklaşık 1 ayı geçen süre çalışmaları durdurulan 1200 mt lik Bağfaş-Tatlısu kavşağı yol çalışması bugün yeniden başladı.

Yol çalışması Bağfaş önünde taş istinat duvarı ve sanat yapılarının yeniden başlaması ile start alırken, AK Parti ilçe Başkanı Musa Alioğlu, Millet ittifakı ortağı ilçe başkanı Farih Bağcı ve Kadın Kolları Başkanaı Bahar Koşan ile geldiği Bağfaş önünde firma yetkilisi, şantiye şefinden konuya ilişkin bilgi aldı.

Musa Alioğlu, elde olmayan nedenler dolayısı ile yapımı duran yol çalışmasının, yolu kullanan sürücüler adına "Korkulu rüya" durumuna geldiğini, Parti olarak bu anlamdaki problemi çözmek adına verdikleri çabaya Ziya İlgen'in çözüm odaklı destek verdiğini açıkladı.

Başkan Musa Alioğlu, "Bu yol bizim için önemliydi, devam etmesi için verdiğimiz çabaya herkes destek oldu, Özellikle Sayın Kaymakamımız Atakan Ayasoy, Valimiz Hasan Şıldak ellerinden gelen çabayı gösterdiler, kendilerine teşekkür ederiz, Durmuş olan yol çalışmaları bugün başladı. Firma ilgililerinden aldığımız bilgiye göre yapımı süren 1200 mt lik Bağfaş-Tatlısu kavşağı çıkışı bölümü tüm sanat yapıları ile birlikte 14 Haziran'da tamamlanmış olacak, emeği geçenlere teşekkür ederiz." dedi.



Anahtar Kelimeler: alındı. Haziranda bitecek
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı