Soyup soğana çevrildiler

Soyup soğana çevrildiler

Erdek'te boşaltılan deniz lojmanları yağmalandı.

Erdek'te Alaattin Mahallesinde 1980 yılında deniz Üssü askeri personelleri için yapılan 27 adet lojman, lojmanlar deniz üssü içine taşınması ardından soyulup soğana çevirildiler.

Özellikle Deniz Şehitlerinin isimlerinin verildiği blokların  27 lojmanı Enerji  trafosu, merkezi ısıtma sistemi bahçe ve güvenlik konsepti ile Erdek'in en güvenli yapaları arasındaydı.

Pimapen çerçeveler, Çelik Kapılar, Mermezi ısıtma hattı, enerji hatları, sıhhi tesisat, dolaplar gibi mekanik ve metal ne varsa söküp, parçalanıp hurdada halinde çalınması yapılarım dört duvar kalmasına neden oldu.

Bahçe ihata ve merdiven koruntulukları demirleri, çit tel vs. ekonomik değeri bulunan ne varsa çalınan deniz lojmanlarında sıra çatılarda bulunan avrupa kiremitlere geldi.

Yaşanan talandan rahatsız olan çevre sahinleri bu vurdum duymazlığı ihbar ettikleri güvenlik güçleri nerede ise saat baş devriye gezdikleri lojman çevresinde caydırıcı olamadılar.

İnşaat ve konut eksperlerinin Konum ve inşaat statiği açısından 27 lojmanın bugünkü mali değerinin 8 Milyon lira civarında bulunduğu, meydana delen talandan sonra, ancak bu miktarda bir meblağ ile yeniden konut olanağına kavuşturulabileceği ifade edildi. 



Anahtar Kelimeler: Soyup soğana çevrildiler
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı