SORUYORUZ, ASIL SUÇLU KİM?”…

 SORUYORUZ, ASIL SUÇLU KİM?”…

Saadet Partisi Balıkesir il Başkanı Ömer TAŞKIN, Mersin'de katledildikten sonra cesedi yakılan ve büyük bir toplumsal infiale sebep olan Üniversite öğrencisi Özgecan ASLAN ile ilgili bir açıklama yaptı.

 

Saadet Partisi Balıkesir il Başkanı Ömer TAŞKIN, Mersin'de katledildikten sonra cesedi yakılan ve büyük bir toplumsal infiale sebep olan Üniversite öğrencisi Özgecan ASLAN ile ilgili bir açıklama yaptı.

TAŞKIN; Türkiye büyük bir acıyı konuşuyor. Fakat yine bundan önceki zamanlarda olduğu gibi, maalesef olay yine yanlış yerden ele alınıp, tartışılıyor. Bu da bizi üzüyor.

Öncelikle; bu ve benzeri olaylara can ve insan penceresinden bakılması gerekirken kadın/erkek penceresinden bakmak, eğer bir kasıt yoksa büyük bir gaflettir. Bu tartışma zeminini doğru kabul edecek olursak, 15 gün önce çocuğunu boğarak öldüren bir annenin sebep olduğu vahşeti nereye koyabiliriz? Bebeğini evde bırakıp tatile çıkan annenin davranışını nereye koyabiliriz? Öz anne/babasını boğarak öldüren evlatları nereye koyabiliriz?” dedi

Olaya sadece sonuç penceresinden bakmanın yanlış olduğuna dikkat çeken TAŞKIN, Olaya sebepler penceresinden bakıp, ona göre değerlendirmeler yaparak, çözümler üretilmelidir. Bir olayda gerçeği okumak, gerçeği görmek için, doğru yere bakmak yeterli değildir. Aynı zamanda doğru noktadan bakmak gerekir. Böyle olmadığı sürece olayı sadece konuşmuş oluruz ve bir müddet sonra unuturuz. Bundan önce binlercesinde olduğu gibi. Özgecan cinayeti ne yazık ki, sıradan bir adli vakanın çok ötesinde yıkıcı sonuçları bulunan toplumsal bir soruna işaret etmektedir.

Sorulması gereken soru şu; ‘Şuçlu Kim? Vahşice öldürülen ve yakılan kızımız mı? Vahşeti işleyen cani mi? Yoksa toplumu bu hale getiren, insan fıtratına aykırı özellikler ile donatılmış bu sistem mi? İşte asıl araştırılması, konuşulması gereken nokta burasıdır.

Bu milletin evlatlarını eğiten değil, öğüten milli eğitim müfredatında evlatlarımıza insanlığın temelini teşkil eden sevgi-saygı, şefkat, merhamet, canın korunması, malın korunması, inancın korunması, aklın korunması, neslin korunması öğretiliyor mu? Kısacası, kendine yapılmasından hoşlanmayacağı bir muameleyi başkasına yapmaması gerektiği bu milletin evlatlarına öğretiliyor mu? Hayır. Bu yapılmadığı müddetçe ve bu milletin evlatlarının kalbine Allah korkusu yerleştirilmediği müddetçe, yasal düzenlemelerin çare olmadığını ve olmayacağını üzülerek söylemek zorundayız. Kaldı ki, AB'ye uyum adına yapılan düzenlemeler neticesinde İDAM kaldırılırken, zina fiili suç olmaktan çıkarılmış ve serbest bırakılmıştır.” şeklinde konuştu.

Bu gidişatın tek sebebinin eğitimin yetersizliği olmadığını söyleyen Ömer TAAŞKIN, yıkıcı medya yayınlarına dikkat çekerek şunları söyledi; Medyadaki müstehcen yayınlar, Tv dizileri ahlakı ve fazileti yakıp/yıkarken, sebepleri dikkate almadan sadece sonuçlara bakarak kınayanların samimi olduklarına inanmıyoruz. Bu Riyakârlık.” dedi.

AB Bakanı Volkan BOZKIR'ın açıklamasını tam bir felaket olarak değerlendiren Ömer TAŞKIN şunları söyledi: Özgecan kardeşimizin ailesi, büyük acılarını kalbine gömerek ‘canilerin devletimizce gereken cezaya çarptırılacaklarına inanıyoruz' şeklindeki takdire şayan açıklamalarına karşılık, Sayın Bakan'ın silaha sarılıp hesabı kendisinin göreceğini ilan etmesi şaşkınlık yaratmıştır. Sayın Bakan bu konudaki hassasiyetini göstermek istiyorsa ve gerçekten samimi ise, yapması gereken örnek davranış o cümleleri kullanmak yerine, ‘suçlu biziz' diyerek istifa etmek olmalıydı. Neden? Çünkü bu olayın 25 yaşındaki faili, AKP iktidara geldiğinde 12 yaşında idi. Bu caniyi ve toplumdaki bütün canileri sizin iktidarınızın yürüttüğü bozuk ve zalim düzen bu hale getirdi. Sayın Bakan bu niyetle istifa edemeyecekse bile, yaptığı bu gaf ve işlemiş olduğu şiddete teşvik suçu nedeniyle hemen istifa etmelidir.” ifadelerini kullandı.



  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli