SORUNLAR ÇÖZÜLMEZ

SORUNLAR ÇÖZÜLMEZ

Ocaklar Belediye Başkanı Hüseyin Durak: Balıkesir, Büyükşehir olarak tüm ilin sorunlarını çözemez”



Erdek ilçesine bağlı Ocaklar Beldesi Belediye Başkanı Hüseyin Durak, AKP Hükümeti'nin, Büyükşehir” yapılacak iller arasına aldığı Balıkesir'in, geniş coğrafi yapısı nedeniyle tüm ilin sorunlarını çözmesinin olanaksız olduğunu öne sürdü.
Balıkesir'in, Büyükşehir” konumunda, il sınırları içindeki tüm yerleşim bölgelerine günlük hizmetler veremeyeceğine dikkati çeken Durak, şu değerlendirmede bulundu:

Balıkesir'in, Büyükşehir olmasından sonra il sınırları içinde bulunan 34 belde belediyesinin kapısına kilit vurulacak.Ocaklar beldesi olarak bizim kış nüfusumuz 2 bin ve Erdek ilçesine çok yakınız. Bu durum, belki Erdek'ten hizmet almamızı kolaylaştırır ama ilimiz sınırları içinde, nüfusları 18-20 binleri bulan Akçay, Güre gibi çok sayıda, üstelik turistik beldeye nasıl hizmet gidecek? Kocaeli, bir sanayi kenti, İstanbul ise tüm ilçelerle iç içe bulunan büyük bir kent olması nedeniyle Büyükşehir konumunda sınırları içindeki her bölgeye hizmet götürebilir ama bunu, Balıkesir için söylemek çok zor. Çünkü Balıkesir'de, hayvancılık ve tarım başta olmak üzere çok çeşitli sektörler bulunuyor.”

Balıkesir'in Büyükşehir olmasının ardından yörelere getirilecek hizmetlerin, vatandaşların bütçelerine de yük getireceğini öne süren Durak, şunları söyledi:

Buna paralel olarak, her yerleşim bölgesinde Çevre Temizlik Vergisi ve Emlâk Vergileri artacaktır. Örneğin, şu anda Ocaklar'da yaşayanlar, Çevre Temizlik Vergisi'ni 7. sınıf yerleşim bölgesi üzerinden ödüyorlar. Balıkesir, Büyükşehir olduğunda, bu verginin kategorisi ve bedeli artacaktır. Emlak Vergilerinde de önemli artışlar görülecektir.”





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli