Sokak hayvanları zorda!

Sokak hayvanları zorda!

Sokak hayvanlarını koruma gönüllüleri alarmda

Ülkemizin yanı sıra Bandırma da zorlu kış koşullarına teslim oldu. Bu ortam ve koşullardan sokak hayvanları da olumsuz etkileniyor.

Sokak hayvanlarının içinde bulunduğu bu zor durumdan kurtarmak için çalışmalar da yapılıyor.

/resimler/2019-1/4/1931061309558.jpg

ERTAN TULPAR´DAN ÇAĞRI

Bandırma Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Ertan Tulpar, barınağın dışında hâlen Bandırma´da 500-600 dolayında sokak hayvanı bulunduğuna dikkati çekerek şöyle konuştu:

?Bu çok soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarına destek vermek amacıyla ekip hâlinde çalışıyoruz. Hayvanların yoğun olduğu birçok bölgeye daha önce bugünler için stokladığımız kuru mamaları bırakıyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın da desteğine ihtiyacımız var. Onların da evlerindeki yemek artıklarını çöp konteynerlerinin yanına bırakmalarını istiyoruz.?

/resimler/2019-1/4/1931247249125.jpg

ZAFER EVREN´İN GÖRÜŞÜ

Bandırma Yerel Hayvanları Koruma Sorumlusu Zafer Evren de bu zor ortam ve koşullarda sokak hayvanlarına yardım etmenin her vatandaş için görev ve sorumluluk olduğuna dikkati çekti. Herkesin, kibrit çöpü kadar bile olsa sokak kapısının önüne yemek artığı bırakmasının sorunu çözeceğine işaret eden Evren, ?Bandırma´da yaşayanlar, ülkemizin birçok yöresine göre sokak hayvanlarına destek verme konusunda çok daha duyarlı ve bilinçli? dedi.

/resimler/2019-1/4/1931423031878.jpg

EVA OTANSEV: ?SOKAK HAYVANLARI AÇ?

Sokak Hayvanlarını Koruma Federasyonu(HAYTAP) Erdek Sorumlusu Eva Otansev de sokak hayvanlarının aç durumda bulunduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

?İçinde bulunduğumuz şu zor kış döneminde aç kalan sokak hayvanlarını biraz olsun doyurmak için kuru mama ve makarna bırakıyoruz. Sokak köpeklerinin bol olduğu Ocaklar Mahallesi, ?Oduncu´ bölgesi de bu noktalardan biri. Sokak hayvanlarının, vatandaşlara saldırdığı iddiaları doğru değil. Hiçbir köpek, kendisine zarar vermeyen insana saldırmaz. Hele hele karnı doyan bir sokak köpeği asla saldırıda bulunmaz.?

Önümüzdeki günlerde, İstanbul´da yaptırılıp her biri 6 kilo kuru yem alabilen mama beslenme odaklarını Erdek´e getireceklerini açıklayan Otansev, ?Bunların 3´ünü ilçe merkezine, birini Ocaklar´a ve birini ise Narlı Mahallesi´ne koyacağız? diye konuştu.

/resimler/2019-1/4/1926300991516.jpg

?KÖPEKLER ÜŞÜMEZ? DÜŞÜNCESİ YANLIŞ

Unutmayın ki eğer sizin için soğuksa, sokak hayvanları için de soğuktur. Her hayvan hakkı savunucusunun, özellikle kış aylarında sıkça tekrarlaması gereken bu gerçeğin ışığında uzmanlar şu değerlendirmede bulunuyorlar:

?Okulları tatil edecek kadar sert kışın yaşandığı bölgelerde, köpekleri dışarıda zincire bağlamayın. Bahçedeki köpekleri de dondurucu soğuklar geçene dek kapalı bir yere veya evinize alın. Özellikle de geceleri. Köpeklerin, tüyleri sayesinde üşümediği tamamen yanlış bir inanış. Çünkü onlar da üşüyor, hatta hipotermi ve devamında  donma tehlikesi geçiriyor. Köpeklerin vücut ısısı bizden fazla, 38 ve 39 derece arasında olup, bu ısının 38´in altına düşmesi, köpekler için öldürücü olabiliyor. Soğuk iklime dayanıklı Husky, Saint Bernard, Samoyed dışındaki tüm köpekler için soğuk ciddi bir tehdit. Kısacası insanlar için soğuksa, hayvanlar için de öyle??  Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Sokak hayvanları zorda
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli