Şoför esnafı yıkım yaşıyor 

Şoför esnafı yıkım yaşıyor 

KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ ve UYGULAMALARINDAN % 99.9 ETKİLENDİK

Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Osman Çapar, şoför esnafının yıkımın eşiğinde olduğunu ve çok zor bir sürecin kendilerini beklediğini söyledi. 

ÜYELERİN YÜZDE 99.9’U ETKİLENDİ 
Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Koronavirüs salgını, taşımacılık sektörünün işlerini de derinden etkiledi. Bandırma’daki taşıma sektörünün durma noktasına geldiğini söyleyen Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Osman Çapar, işlerin kademeli olarak ilk başlarda yüzde 30, şimdi ise yüzde 80 oranında düşüş olduğuna dikkat çekti. Sektörde en az zarar gören kamyoncuların bile işlerinin yüzde 50 düştüğünü ifade eden Başkan Çapar, “Bin oda üyemizin yüzde 99.9’u etkilendi. İlk etapta en az etkilenen kamyoncuların bile işleri şu anda yüzde 50 düştü. Limana gelen gemiler 14 gün karantinada bekletildikten sonra yük indirmelerine izin veriliyor. Bu da taşıyıcıların uzun süre beklemesine sebep oluyor” diye konuştu. 

Devletin, zarar eden esnafı kredi desteğiyle sübvanse etmesini geçici bir önlem olarak değerlendiren Çapar, kredilerle çarkın döneceğine inanmadığını söyledi. Çapar, “Herkesin zaten devam eden borcu var. Süreç ne kadar sürecek bilmiyoruz. Bu süreç uzarsa en çok etkilenen ulaşım sektörü olur ve bundan herkes zarar görür. Önümüzü göremediğimiz bu belirsizlik ortamında bir de kredilerle tekrar borçlanması ne kadar mantıklı kamuoyunun takdirine bırakıyorum.” dedi. 

Salgının ardından özellikle toplu taşıma esnafının hayatını ve geleceğini riske atarak çalıştığına vurgu yapan Çapar, “Bizim işin temeli insan odaklı taşımacılık. Salgının başlamasıyla birlikte her gün araçlarımız dezenfekte edildikten sonra sefere başlıyor. Ancak yolcularımızdan kim hasta kim değil bilmeden taşıyoruz. Ve şu anda işler durma noktasında olmasına rağmen, sağlıklarını da riske atan arkadaşlarımız her gün zarar edeceğini bile bile çalışıyorlar. Hepsine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Salgın öncesinde dile getirdikleri ÖTV indiriminin yapılmasının tam zamanı olduğuna dikkat çeken Çapar, “Bu destek hem en önemli giderlerinden biri akaryakıt olan esnafımıza hem de vatandaşa direkt yansıyacak. Denizcilik sektöründeki desteklemelerin en kısa zamanda şoför esnafı içinde uygulanmasını bekliyoruz. En acil ihtiyacımız nakit. Hadi bu ayı bir şekilde atlattık. Ama bu iş uzarsa bir sürü işsiz kalacak kişi olur. Umarım salgın uzun sürmez ve ikincisi devletimiz bizi unutmaz” görüşlerine yer verdi. HABER KAAN BİNGÜL



Anahtar Kelimeler: Şoför esnafı yıkım yaşıyor
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli