ŞMG de 19 Mayıs

ŞMG de 19 Mayıs

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Ş.M.G. Lisesi'nde kutlandı







19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Ş.M.G. Lisesi'nde kutlandı

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan:”Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli 19 Mayıs'ta atılmıştır”

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Bandırma'da, önce Cumhuriyet alanında, çelenk sunma şeklinde gerçekleşti. Buradaki programda, Bandırma Gençlik Hizmetleri, Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Atatürk anıtına çelenk koydu. Ardından CHP ilçe yöneticileri, Eğitim-İş, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen, Petrol-İş ve Demokrat Parti'nin çelenkleri, anıta sunuldu. Bu arada CHP ilçe yöneticileri ve üyeleri, Atatürk'ün Gençliğe Seslenişi'ni birlikte dile getirdiler. Ardından, ikinci tören, Şehit Mehmet Gönenç Lisesi salonunda gerçekleşti. Buradaki kutlama törenine Kaymakam Ali Mantı, Belediye Başkanı Sedat Pekel, 6. Ana Jet Üssü ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral A. Levent Taştan, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan ve İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Çılman da katıldı.

Günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan yaptı. 19 Mayıs 1919'un, Türk tarihi için dönüm noktası olduğuna dikkati çeken Demirhan, Çünkü bugün, yok edilmek istenen bir milletin yeniden şahlandığı, esaret zincirlerini kırmak için baş kaldırdığı gündür. İşte, üzerinde yaşadığımız bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli, Atatürk'ün, Samsun'a çıktığı gün olan 19 Mayıs 1919'da atılmıştır” dedi.

Atatürk'ün, binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Cumhuriyeti gençlere emanet ettiğine dikkati çeken Demirhan, gençlere seslenirken, Bu en değerli emaneti yaşatmak, sonsuza dek korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak en önemli görevinizdir” diye konuştu.

Gençlik adına yapılan konuşmalar ve seslendirilen şiirlerin ardından, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, şiir, kompozisyon ve resim branşlarında açılan yarışmalarda derece alan öğrencilerin ödülleri, üst düzey protokol tarafından verildi.

Atatürk'ün Gençliğe Seslenişi ve gençliğin, Ata'ya yanıtının dile getirilmesiyle süren kutlama, Kemal Çinte'nin yönetimindeki, Şehit Mehmet Gönenç Lisesi mezunlarından oluşan halk oyunları ekibinin gösterileriyle sona erdi.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false