SKANDAL İSİM ÜNİVERSİTEYE GELİYOR

SKANDAL İSİM ÜNİVERSİTEYE GELİYOR

Şenocak yaptığı açıklamaların kamuoyundaki tepkileri üzerine Diyanet İşlerindeki görevinden de istifa etmişti.

Açıklamalarıyla toplumun tepkisini çeken İlahiyatçı İhsan Şenocak, Meşale Fikir ve Hareket Derneğinin organizasyonuyla Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesine geliyor. Etkinlik afişinde yer alan ?Bayanlara yer ayrılmıştır´ ibaresi dikkat çekiyor.

"Kadınlar pantolon giymesin, kaşlarını aldırmasın, genç kaynana şehvet uyandırır" gibi açıklamalarıyla toplumun tepkisini çeken İlahiyatçı İhsan Şenocak Bandırma´ya geliyor. Bandırma´da faaliyet gösteren Meşale Fikir ve Hareket Derneğinin organizasyonuyla Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinin Rektörlük Konferans Salonunda 22 Aralık Cumartesi günü saat 15.00´de ?Gençlik ve Geleceğimiz´ başlıklı bir konferans vereceği öğrenilen Şenocak yaptığı açıklamaların kamuoyundaki tepkileri üzerine Diyanet İşlerindeki görevinden de istifa etmişti.

NE DEMİŞTİ?

Şenocak´ın "Yani kızın şu sokaktan geçip de okula pantolonla giderken yüreğin parçalanmıyor mu senin? 18 yaşında kaşını aldıran kızın o halde üniversiteye giderken, yüreğin parçalanmıyorsa vallahi kıyamet günü cehennem seni parçalayacak" açıklamalarıyla kamuoyunda tepki çeken Şenocak ?Atatürk´ün hatırasına alenen hakaret´ten hakkında soruşturma açılan Kadir Mısıroğlu´na da sahip çıkmıştı.  Şenocak´ın Mısıroğlu ile ilgili sosyal paylaşım sitesinde  ?Bu milletin evlatları nezdinde Kadir Mısıroğlu nun Lozan´dan Abdülhamid´e kadar her bir eseri kalemle kazanılmış bir zaferdir. Kadir Mısıroğlu sadece kitap yazmadı. Dinine ve tarihine kastedilen bu milletin yoluna, yeniden onu karargâhına götürecek işaretler koydu? demişti.



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı