Siyaset´in okulu yok

Siyaset´in okulu yok

CHP´li üç isim Meclis üyeliği başvurusunu geri çekti.

CHP´de aday belirleme süreci ardından yaşanan çalkantı bir türlü durulmuyor. 4 başkan aday adayından Metin Ok ile yol arkadaşlığına toz kondurmayan Noter Necdet Aytekin, Elekrik Mühendisi Ahmet Alp ve eski Belediye Meclis üyelerinden Ümit Durukan genel merkez tarafından yapılan anket çalışması ve aday yoklaması ardından en son sırada yer aldığı anlaşılan Tolga Tosun´un ismi aday olarak gösterilmesi üzerine meclis üyeliği adaylığı için yaptıkları başvuruyu geri çektiler.

/resimler/2019-2/7/2247252214342.jpg

CHP´de aday belirleme sürecinde yaşanan demokrasi zafiyeti, bir dönem partinin ilçe başkanlığı görevini yütüten ve yapılan anket ve aday yoklama sürecinde 2. sırada yer bulan Metin Ok´un yol arkadaşları Ahmet Alp, Necdet Aytekin ve Ümit Durukan, iktidaya uğrayan 31 mart süreci için, "Mart´ın sonunda Bahar´ı" beklemeden kenara çekilerek büyük bir özveri örneği gösterdiler.

/resimler/2019-2/7/2251586900120.jpg

Yaklaşık 3 ay süren aday adaylığı sürecinde birliktelikleri ile örnek gösterilen Milletvekili Ahmet Akın, Eski Başkan Metin Ok ve Necdet Aytekin´in yolları da, dostlukları da geçtiğimiz yılda kaldı.

Bandırma´ya geldiğinde ilk Metin Ok´a uğrayan ve yakın çevresinde Ok´e verdiği destek ile bilinen Ahmet Akın´ın son Ankara buluşmalarında fikir değiştirmesi sevenlerince sonlanmasına neden oldu.

/resimler/2019-2/7/2258093313674.jpg

Parti kademesinde ilçe Başkanlığı yanı sıra demokratik temayül gereği ön seçim ile Belediye Başkan Adayı olan Metin Ok 5 yıl önce katıldığı bu yarışı kaybetsede, ön seçimin belirleyici olması nedeni ile demokrasiye olan saygısından ödün vermeyerek hem göreve seçilen Dursun Mirza ve ekibine, hemse kendisinden sora göreve gelen teşkilata destek oldu.

Metin Ok´un bu siyasi çizgisi parti tabanındanda destek gördü, nitekim Cumhuriyet alanında gerçekleştirdiği aday adaylığı açıklamasında partinin her kademesinden yüzleri görmek mümkündü.



Anahtar Kelimeler: Siyaset okulu
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli