Siyaset bu kadar ayağa düştü

Siyaset bu kadar ayağa düştü

CHP'nin Okula yaptığı Bilgisayar bağışı için iade istendi.

“Böylesi ancak bizim ülkemizde olur!” dedirten treji komik olay Erdek’te yaşandı.

Pandemi sürecinde okulların yüz yüze eğitime kapatılarak EBA sistemi ile uzaktan eğitime geçilmesi üzerine ihtiyaç duyulan Bilgisayar için Ocaklar Mahalle Muhtarlığından talepte bulunan, Ocaklar ilköğretim okulu, İhtiyacın Erdek CHP ilçe başkanlığı vasıtası ile Bandırma CHP ilçe başkanlığı tarafından karşılanması ve bizzat Ocaklar’a gidilerek okula teslim edilmesi Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Açıkgöz’ün uykularını kaçırdı.

Yapılan bağış’ın sosyal medya aracılığı ile paylaşıma alınması, dolayısı ile bu sosyal aktivitenin gazete sütunlarına taşınması Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz’ü harekete geçirerek bağış kabul eden Ocaklar İlköğretim müdürlüğünden, bağış Bilgisayarların iadesi istendi.

Ocaklar İlköğretim Müdürlüğü Bilgisayar Bağışına aracı olan Ocaklar Muhtarı Gökhan Yorak’ı arayarak Bilgisayarları iade almasını istemesi üzerine konu gündeme bomba gibi düştü.

Bir biri ardına gelen kınama ve açıklamalarda,

CHP İL BAŞKANI SERKAN SARI

“Görevi öğrencilerimizin en iyi şekilde eğitim almasını sağlamak olan Erdek ilçe Milli Eğitim müdürü Erbil Camgöz ve İlçemizdeki mülki amir olan kaymakamımız Abdullah Atakan Atasoy muhtarımızı arayarak öğrencilerimize yapılan bu yardımların geri iade etmesi gerektiği yönünde baskı yaptığını üzülerek öğrendim. Bu yaşanılanların doğru olmadığını umut ediyor ve yarın bu konuda yardım yapan ilçe başkanlarımıza teşekkür edeceklerini umut ediyorum. Pandemi döneminde ekonomik imkânları olmayan ve zor durumda kalan çocuklarımıza daha fazla destek olarak en iyi eğitimi almasını sağlamak için var gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz.

Erdek ilçe başkanımız Hale Tuna, Bandırma ilçe Başkanımız Selim Panç’ın desteği ile Erdek ilçesi Ocaklar mahallesinde muhtarımız Gökhan Yorak’ın ihtiyaç sahibi öğrenciler için talep etmiş olduğu bilgisayarları teslim etmişlerdir. Pandemi döneminde EBA sistemi ile uzaktan eğitim alması gereken ama maddi imkânları uygun olmadığı için bu eğitimden mahrum kalan geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bu ihtiyaçlarını her zaman elimizden geldiğince karşılamaya devam edeceğiz. Emeği geçen, katkı sunan herkese teşekkür ederim.”

CHP Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna

“Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor zamanlarda birbirimize destek olmak, birlikte tek yürek olarak her konunun üstesinden gelmek tek gayemizdir. Uzaktan eğitim yapan ihtiyacı olan öğrencilerimizin faydalanabilmesi için Bandırma ilçe başkanımız Sn. Selim Panç'ın destekleri ile çocuklarımıza bilgisayar yardımında bulunduk. Bunun sakıncası nedir? İhtiyaç olmasa bize böyle bir talep gelir miydi? Birbirimize destek olmamız neden rahatsızlık veriyor? Hepsini geçtim iade edin ne demek? Gerçekten çok üzgünüm. Bizler yılmadan parti gözetmeksizin ihtiyacı olanın yanında olmaya devam edeceğiz!”

"Beni görev yapmaktan, zevkle çalışmaktan yıldıramayacaksınız. Burası benim memleketim, bizim memleketimiz. Biri gelir "hizmet verelim de oylar Hüseyin Sarı'ya mı gitsin"der. Diğeri gelir  "Okula verilen bilgisayarların paylaşımını kaldırsınlar, gerekirse geri alsınlar" der.Birisi gelir onu der, şunu der, bunu der. Ne söylerseniz söyleyin bizim kulağımız sizi duymuyor. Biz ihtiyacı olan herkesin yanındayız, yanında olacağız. Allah'a şükür benim koltuk korkum veya sevdam yok, yol arkadaşlarımın da yok. Ama bazı kişilerin var. Ben hep aynı Hale'yim, öyle de kalacağım."

Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı

“Parasız maske dağıtmayı dahi beceremeyen iktidar, kişi, kurum ve parti teşkilatlarının, talep üzerine, ihtiyaç sahibi öğrenci kardeşlerimize, yapılan tablet bağışını, mülki amir ve bağlı müdürlüğü vasıtasıyla geri iadesini istemiş.

Tunus’a ya da başka bir dış ülkeye 5'er milyon dolar yardım yapacağınıza, kendi çocuklarımızın tablet ihtiyacını karşılayın, ya da karşılayanlara engel olmayın.”



ali-veli
19.12.2020 09:45:57
YAZIKLAR OLSUN HAZIMSIZLIĞIN BÖYLESİNE!?

Anahtar Kelimeler: Siyaset kadar ayağa düştü
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı