ŞİRİNÇAVUŞ'TAKİ ZEYTİN AĞACI KATLİAMINI DURDURUN

ŞİRİNÇAVUŞ

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, TBMM de yaptığı konuşmada Şirinçavuş'taki zeytin ağacı katliamının durdurulmasını istedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Şirinçavuş'taki zeytin ağacı katliamının durdurulmasını istedi. Havutça TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Ben buradan Bakana sesleniyorum: 1/100.000`lik planlar kesinleşinceye kadar, o bölgede itirazlar sonuçlanıncaya kadar hiçbir şekilde zeytin katliamına izin verilmemesi ve Tarım Bakanlığı yetkililerinin harekete geçmesini bekliyoruz” dedi.

Havutça, Erdek Körfezi Dayanışma Platformu'nun 8 Şubat 2015 Pazar günü Şirinçavuş'ta yaptığı incelemeleri anlattı. 1/100.000`lik çevre düzeni planı kapsamında Bandırma-Biga hattı arasında 48 bin dönümlük, sanayi bölgesi ilan edilen bölgede inceleme yapan Platformun bu bölge içerisinde kalan Şirinçavuş köyü sınırları içerisinde, Erdek Körfezinin hemen bitişiğindeki bir alanda zeytin ağacı katliamının yaşandığını fotoğraflarla tespit ettiğini belirten Havutça, Zeytin ağaçları köklerine yakın budanarak ve yerlerinden başlıca sökülerek katlediliyor ve yaklaşık 5.000 ağaçtan söz ediliyor. Ziraat mühendislerinin tespit ettiğine göre; ‘Sanayi bölgesinde yaptığımız keşif üzerinde gerçek bir zeytin katliamına tanık olduk. Söz konusu kesimi budama olarak değerlendirmek kesinlikle mümkün değildir." diyor ziraat mühendisleri. ‘Kesim kabaklama şeklinde yapılıyor ve Manisa Yırca`dan sonra ikinci zeytin katliamı Bandırma`da, Balıkesir`de yaşanıyor.' diyor. ‘Bu zeytinlerin başka bir alana taşınsa bile zeytin ve ürün vermeleri mümkün değil.' deniyor.” diye konuştu.

Havutça'nın Ankara'nın yoğun gündemindeki çalışmalarına ara verip gelen ihbarlar üzerine bölgede incelemelerde bulunması bekleniyor. 

 


  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu