Sıra Kimde?

Sıra Kimde?

Ayvalık ve Edremit`ten sonra Balıkesir Belediyesinde yapılan Operasyonda 22 kişi gözaltına alındı






BALIKESİR BELEDİYESİNE  OPERASYON 22 KİŞİ GÖZALTINDA


Balıkesir Belediyesi'ne Kaçakçılık ve Organize Suçlar Mücadele Şubesi'ne bağlı ekiplerinin düzenlediği operasyon kapsamında aralarında Belediye Başkan Yardımcıları Tuna Aktürk, Yusuf Özenç, MHP Merkez İlçe Başkanı Bayram Çılgın'ın da bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı.



Belediye Başkanı İsmail Ok'un ifadesinin alındığı operasyonun Belediye ve Balıkesirspor'la ilgili olduğu öğrenildi.

Belediye Başkanı İsmail Ok'un son günlerdeki yaptığı basın açıklamalarıyla işaretini verdiği operasyon dün gerçekleşti. Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele Şubesi ekiplerince sabah erken saatlerde gerçekleşen operasyon kapsamında aralarında Belediye Başkan Yardımcıları Tuna Aktürk, Yusuf Özenç, MHP Merkez İlçe Başkanı Bayram Çılgın, MHP Encümen Üyesi Faruk Demiraslan, Fırıntaş A.Ş yöneticilerinin de bulunduğu 22 kişi Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, örgüt faaliyetleri kapsamında ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet, irtikap, zimmet, adam öldürmeye teşebbüs yaralama, tehdit” iddiasıyla gözaltına alındığı öğrenildi. Belediye Başkanı İsmail Ok'un ifadelerine başvurulduğu operasyon kapsamında, sabah saatlerinde Belediyenin girişlerinin kapatıldığı, binaya giriş- çıkışlara izin verilmediği dikkat çekti.

Balıkesir Belediyesi'nin yanı sıra İtfaiye, Sağlık İşleri Müdürlüğü, Balıkesirspor, Belediyespor ve Fırıntaş A.Ş'de de evrak araması yapıldı. Belediyede yapılan araştırmalar sonucunda bazı evraklara ve bilgisayar kayıtlarına el konulduğu öğrenildi.

Operasyon öncesinde Belediye Başkanı İsmail Ok, düzenlediği basın toplantılarında Balıkesirspor'a yapılan bağışlar konusunda emniyetin soruşturma düzenlediğini ve operasyon beklediklerini ifade etmişti.


VİCDANIM RAHAT


Belediye yönelik operasyonu değerlendiren Başkan İsmail Ok, Bu operasyonu bekliyorduk. Vicdanen rahatız, arkadaşlarıma da kendime de güveniyorum” dedi.

Belediyeye yönelik operasyon kapsamında 22 kişi gözaltına alınırken, Başkan İsmail Ok operasyonla ilgili kısa bir açıklamada bulundu. Operasyonun kendileri için sürpriz olmadığını ifade eden Belediye Başkanı İsmail Ok, gelişmelerle ilgili sonra basın açıklaması yapacaklarını söyledi. Ok, sözlerini şöyle sürdürdü: Arkadaşlar, basınımızı ve kamuoyunu sizlerin aracılığıyla mutlaka ayrıntılı bilgilendireceğim. Şu anda iki başkan yardımcısı gözaltında. Şundan emin olun, gelişmeler değerlendirme yapılacak noktaya geldiğinde ilk önce sizler aracılığıyla kamuoyunu bilgilendireceğim. Şu anda benim gönlüm çok rahat. Arkadaşlarıma güveniyorum. Operasyonla ilgili sürpriz yok, bekliyorduk. Sürpriz olmayan vicdanımın rahat olması, gönlüm çok rahat. Arkadaşlarıma da kendime de güveniyorum" dedi.



HİZMETLER DEVAM EDECEK


Operasyonun 07.00- 07.30 aralarında olduğunu ifade eden Belediye Başkanı İsmail Ok, bu operasyondan halkın etkilenmemesi için hizmetlerin devam edeceğini söyledi. Ok, Ben arkadaşlarıma, bütün daire müdürlerine talimat verdim. Belediye görevinin başındadır, vatandaşa dün neyse bugün de hizmetler hiç aksamadan devam ediyor. Ama emniyet içeriye almıyorsa bunun sorumluluğu emniyettedir, bizimle ilgili değil. Şahsım ve arkadaşlarım, bütün kamu çalışanları görevinin başındadır. Belediyenin rutin işleri devam ediyor. Hatta daha büyük gayretle, daha büyük şevkle devam etmekte. Ama emniyet vatandaşları içeriye almıyorsa onun sorumluluğu onlarda” dedi.









Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı