Silivri`de Basına engelleme

Silivri`de Basına engelleme

GÖP: Ergenekon Davası Duruşması`nda gazetecilerin habere ulaşma hakkı zedelendi



GÖP: Ergenekon Davası Duruşması`nda gazetecilerin habere ulaşma hakkı zedelendi.


Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP), Silivri Ceza İnfaz Kurumlar Kampüsü`nün Kınalı girişinden gazetecilerin girmesinin engellenmesini eleştirdi. GÖP, gazetecilerin haber alma hakkının zedelendiğini belirtti.

93 gazetecilik meslek örgütünün oluşturduğu, dönem başkanlığını Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin yürüttüğü Gazetecilere Özgürlük Platformu, Silivri'de Ergenekon davası duruşmasını izledi. Duruşmayı izleyen heyette Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Saymanı Gülseren Ergezer Güver, Yönetim Kurulu Üyesi Recep Yaşar, Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Ercan İpekçi yer aldı.

CANLI YAYIN ARAÇLARI GİREMEDİ
Gazeteciler duruşmayı izlemek için Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü`ne ulaşmakta güçlük yaşadı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü`ne Kınalı girişinden girmeye çalışan gazetecilere jandarmalar, `J. Binbaşı İlçe Jandarma Komutanı Vekili Özer Küçükuysal imzalı Silivri Kaymakamlık Makamı`na yazılan dilekçeyi` göstererek başka yollardan duruşma salonuna ulaşmalarını istedi.

Gazetecilere gösterilen dilekçede şu ifadelere yer veriliyor:
"İstanbul 13, 15 ve 16`ıncı Ağır Ceza Mahkemeleri tarafından 01-31 Mart tarihleri arasında Silivri Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü bitişiğindeki bağımsız girişi bulunan duruşma salonunda ve ayrıca kampüs içerisinde bulunan duruşma salonunda çeşitli davaların duruşmaları icra edilmektedir. Elde edilen duyumlara göre, duruşma salonlarının olduğu bölgeye çok fazla sayıda insan geleceği, bu durumun emniyet ve güvenlik açısından sakınca doğurabileceği düşünülmektedir. Bu maksatla; Silivri Ceza İnfaz Kurumu Kampüsünden E-5 karayoluna bağlanan yol ile TEM Otoyolu Kınalı bağlantı yolundan Silivri Ceza İnfaz Kurumu kampüsüne bağlanan yolun emniyet tedbirleri gerekçesiyle sadece yol üzerinde bulunan, bölgede yaşayan halkın, cezaevinde görevli personel ve güvenlik güçlerinin geçişine izin verilmek kaydıyla 01-31 Mart 2013 tarihleri arasında duruşmanın yapılacağı günlerde ve gerektiğinde duruşmanın başlamasından bir gün önce araç giriş ve çıkışları engellenerek, ulaşıma kapatılmasını arz ederim"

GÖP: MESLEKTAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ
Gazetecilere Özgürlük Platformu Dönem Başkanlığı'nı yürüten Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Genel Saymanı Gülseren Ergezer Güver, "Gazetecileri suçunu bilmeden içeri tıkan zihniyet, onlara destek olunmaması için de elinden geleni yapıyor. Bugün basının Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü`ne Kınalı girişinden girmesini engellediler. Canlı yayın araçları bile oradan giremedi. Bu da eziyetin bir parçası. Halktan gelenlerin sayısında önemli bir azalma var; ama biz gazetecilik meslek örgütlerini yıldıramayacaklar. Biz yargılanan ve tutuklu meslektaşlarımıza sonuna kadar destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

Gazetecilere Özgürlük Platformu (Kuruluş 24 Ağustos 2010)

Gazetecilere Özgürlük Platformu kurulduğu 24 Ağustos 2010 tarihinden bu yana basın özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması, halkın haber alma hakkının sağlanması, gazetecilerin tutuksuz yargılanması, Türk Ceza Kanunu, Ceza Muhakemesi Yasası ve Terörle Mücadele Kanunu'nda yer alan sorunlu maddelerin değiştirilmesi, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını talep ediyor. Gazetecilere Özgürlük Platformu başkanlığını ikişer aylık dönemlerle gazetecilik meslek örgütlerinin başkanları üstleniyor. Gazetecilere Özgürlük Platformu'nu oluşturan meslek örgütleri demokratik haklarını kullanarak, yürüyüşlerle, basın açıklamalarıyla, tutuklu gazetecileri cezaevinde ziyaret ederek ve yüzlerce gazeteci davasını düzenli olarak izleyerek konuyu Türk ve Dünya kamuoyunun gündeminde tutuyor.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı