Şiir yağmurları ile ıslandılar

Şiir yağmurları ile ıslandılar

Bandırma Şiir Yolcuları, 21 Mart Dünya Şiir gününde Barış Manço´da buluştu.

Kültür ve sanat etkinlikleri ile kısa zamanda kentsel yaşamdaki yerini alan Bandırma Şiir Yolcuları, 21 Mart Dünya Şiir günü dolayısı ile Barış Manço Kültür Merkezinde bir araya geldi.

Bandırma Şiir Yolcularının bir yudum sevgi yumağı şeklinde başlayıp, ilmik, ilmik örülen gecede 21 Mart 1973 yılında aramızdan ayrılan büyük üstad Aşık Veysel, vefatının 44. yılında bir kez daha anıldı.

Aynı gün vefat eden Televizyon programı yapımcısı sanat ve sanatçı dostu Tayfun Talipoğlu´nun da yadedildiği gecede profesyonellere taş çıkartan amatör şiir dostlarına ditarı ile Nedim eşlik etti.

Seyfettin Ertekin´in moderatörlüğünde gerçekleşen gecede Nurten Akman, Ahmet Şakir Batu, Olcay Salt, Özlem Pınar, Seyfi Behçet, Lamia Işık, Neriman Çiçek, Gonca Çaylant, Zeynep bayraktutan, Nüvit Erten, İpek Aslan, Litfü Özcan, Ferhat Çolak, Vedat Aydın kendilerine özgü seslendirmeleri ile salonu dolduran şiir dostlarına seslenirken ilk kez işitme engelliler için çevirmen kullanıldı.

Adalet Meslek Yüksek Okulu Mezunu Hande Çiftçi kendisine ikinci bir meslek olarak seçtiği ve bu anlamda uzmanlaştığı işitme engelliler için çevirmenlik (tercüman)lığını başarıyla gerçekleştirdiği gecede, işitme engelli şiir dostlarınında büyük keyif almasını sağladı.

Gecenin sürpriz şiircilerine de yer verilen 21 Mart dünya Şiir gününde C. Sıtkı Tarancı, Atilla ilhan, Can Yücel, Behçet Necatigil, Ayten mutlu, Nazım Hikmet ve daha birçok şair, şiirleri ile anılma fırsatı buldu.



Anahtar Kelimeler: Şiir yağmurları ıslandılar
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı