Sigara içilen yerlere ceza

Sigara içilen yerlere ceza

Bandırma´da her hafta 15-20 mekâna sigara yasağına uymama cezası veriliyor

Bandırma´da, birçok işyerinin veya kahvehanenin, yasak olmasına karşın kapalı mekânlarda sigara içilmesine göz yumması eleştirilere yol açıyor. Bu konuda ilgili makamlara yapılan ihbarlar değerlendirilerek gerekli cezai işlemler uygulanıyor.

/resimler/2019-2/20/0005264657628.jpg

Kaymakam Günhan Yazar´ın, 17 Eylül Mahallesi´nde vatandaşlarla yaptığı toplantıda konu bir kez daha gündeme geldi. Toplantının yapıldığı kahvehanenin sahibi kendi mekânında sigara içimine izin vermemesine karşın başka kahvehanelerin buna uymaması sonucu müşterilerini kaybettiğini, böylece ortaya ?haksız rekabet? çıktığını öne sürdü. Toplantıda bulunan İlçe Sağlık Müdürü Başak Şen Ilgaz, şu bilgiyi verdi:

?Bu konuda çok ihbar ve şikâyet alıyoruz. Sağlık Bakanlığı´mızın da bu konuda 184 şikâyet hattı var. İhbar geldiğinde en geç iki saat içinde o yeri denetlemek zorundayız ama bu ihbarlara yetişmekte personel açısından zorlanıyoruz. Ancak sigara ihlali yapan mekânlara büyük para cezaları kesiliyor. İlk belirlemede 2 bin, ikincide 4 bin ve üçüncüde ise 6 bin lira para cezası verip, o mekânı kapatıyoruz.?

Kaymakam Günhan Yazar da, sigara yasağına uymamaları nedeniyle her hafta 15-20 mekâna para cezası kestiklerini açıkladı.   ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Sigara içilen yerlere ceza
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli