Şifo Milli Takımda

Şifo Milli Takımda

Ocaklarspor`un başarılı santraforu Milli takım kadrosu ile İtalya`ya uçtu.




Geçtiğimiz 2012 yaz sezonunda Türkiye plaj futbolu federasyonu tarafından Erdek`te düzenlenen turnuvada Şampiyon olan Agrigentospor`un golcüsü Şifo, Mehmet Acar çağrıldığı Milli takım kadrosu ile Avrupa Kupası Şampiyonasına katılmak üzere İtalya`ya gitti.

Bilindiği gibi 2012 Plaj futbolu turnuvasında Erdek Şampiyonu olan Ağrigentospor, Plaj futbol turnuvası Türkiye kupası için gittiği Antalya`dan 3. lük kupası ile dönmüş takımın dinamosu Şifo Mehmet Acar`da milli takım kadrosuna alınmıştı.

Halen Ocaklarspor`da orta alan oyuncusu olarak mücadele eden Mehmet Acar(Şifo) Erdek Belediyespor`un 3.lig mücadelesi döneminde terfi maçlarında da oynamıştı.

Erdek Belediyespor`un kapanması ile boşta kalan oyuncu daha sonra eski antrenörü Haydar Akyüz`ün daveti üzerine Ocaklarspor`a giderek burada kırmızı beyazlı ekibin Şampiyonluğunda önemli rol oynamıştı.

Mehmet Acar (Şifo) nun milli takıma alınmasını değerlendiren Antrenörü Haydar Akyüz futboldaki bölgesel tutarsızlıktan yakınarak gereken ilgi ve alakanın gösterilmesi durumunda sadece plaj futbolu milli takımında degil, Futbol milli takımında da Erdekli oyuncuların forma giymesinin mümkün olduğunu söyledi.

Akyüz geleceği iyi techis etmek için geçmişe bakılması gerektiğini vurgulayarak ``Erdek`te var olan potansiyel yabancı hayranlığı ile köreltilmiştir, Bu hayranlık bizim için sadece anlık baş ağrısını giderecek aspirinden öte birşey olmaz, Erdek tüm Kapıdağ yarım adasını kapsayan, kalıcı altyapısı ile spora vereceği katkı kendisine büyük başarıların yanı sıra parayla kazandırılamayacak büyük tanıtım aracı olacaktır.``

``Günümüzde teknik adamların oyuncuyu yetiştirmek yerine hazır oyuncu ile doğrudan başarıyı yakalama arzusu bölgesel yeteneklerin gün yüzüne çıkmasını engellemektedir.`` dedi.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.1 ° / 8.6 ° Güneşli