Sezon bir geldi, Pir geldi

Sezon bir geldi, Pir geldi

Artan sıcaklıkla birleşen Bayram tatili, Turizm'de patlamaya neden oldu

Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Erdek plajlarını sezona yetiştirme noktasında süre gelen ummalı çalışmada sona gelindi.

Başkan Yücel Yılmaz 27 Haziran arife günü Cuğra plaj yollarının hizmete açılması için ekiplere verdiği talimat verdi.

Son rötuşların yapıldığı Cuğra plaj yolların her birim 27 Haziran'a odaklandı. Cuğra bölgesinin can damarı 2 arka yol Piri Reis ile Mehmet Akif Ersoy caddeleri asfaltlanarak tozdan kurtuldu.

Yapılan çalışma sonrası yollar arasözlerle yıkanarak temizlendi. Cuğra plaj yolunda bir bölümü tamamlanan aydınlatmanın kalan diğer bölümünün bağlantı çalışmaları devam ediyor.

Tatilcilerin en çok beğeni ile takdir ettikleri çalışma ise Cuğra plaj yollarına monte edilen banklar oldu.  Büyükşehir diğer yandan Kurbağalı ve Cuğra plajlarına koyduğu yeni atık kutu ve konteynırlarla temizlik konusunda önemli bir bir çalışmayı hayata geçirdi.

Arasözler durmak bilmeksizin bakım ve onarımı tamamlanan yolların temizlik çalışmasını sürdürüyor.

Arıtma ve altyapı müteahhitti Kurbağalı plajı, Kurbağalı dere kenarında bulunan deşarj istasyonu önüne bıraktığı 2 duba, yaz sezonunda önemli hizmet veren mobil tuvaletlerin kapısına kilit oldu.

Mobil tuvaletleri kullanmak isteyen tatilciler, geldikleri tuvalet kapsından içeri giremedikleri için geri dönmek durumunda kalıyor.

Etkili sezonun habercisi yatlar da Erdek körfezinde önemli trafik oluşturdu. Özellikle İstanbul'dan Akdeniz ve Ege'ye açılan yatlar 2-3 günlük Erdek safarisi ile Kapıdağ'ın oksijeni ile ikmalini yaparak yola çıkıyor.

Erdek'te Zeytinli ada büyüklüğündeki Ro-Ro ların bir birini takip eden seferleri zaman zaman hem iskeleye palamar bağlama noktasında sıkıntı yaşanıyor, hemse Ro-Ro lardan inen ağır tonajlı TIR lar yoğun trafik olumsuzluğu nedeni ile beklemek zorunda kaldıkları Hükümet caddesinde her arter yere batırarak asfaltta bozulmalara neden oluyor.

 



Anahtar Kelimeler: Sezon geldi geldi
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı