Sevenleri onu son yolculuğunda yalnız bırakmadı

Sevenleri onu son yolculuğunda yalnız bırakmadı

Bölge tarihinin son tanıklarından Mehmet Aytekin (102) Edincik asri mezarlığında ebedi istirehatgahına uğurlandı.

Edincik’in tanınmış kişilerinden Mehmet Aytekin (102) vefat etti.

Aytekin’nin cenazesi dün, ikindi namazının ardından Edincik’te toprağa verildi. 

Aytekin, Edincik Belediyesi eski Başkan vekillerinden Niyazi Aytekin'in babası, Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Aytekin’in dedesiydi.

Bandırma’nın canlı tarihi olarak bilinen Mehmet Fikri Aytekin(102) yaşında yaşamını yitirdi. Aytekin, Çarşı Camii’nde kılınan ikindi namazının ardından doğum yeri olan Edincik’te toprağa verildi.

Aytekin’in cenaze törenine ailesi, sevenleri, Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Can Ata Tan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Veysel Selvi, Yönetim Kurulu üyeleri Onur Eken, Mustafa Çömez, Meclis Başkanı Recep Güngör, Meclis Başkan Yardımcısı Hamdi Selçuk, , Meclis üyeleri Abdullah Güngör, Ali Turan, İsmet Çalık, Genel Sekreter Ertunç İşbay ve sivil toplum kuruluş müdürleri eş, dost ve akrabaları katıldı.

18 Mart 1921 günü Edincik’te doğan Aytekin,ortaokul ve lise öğrenimini İstanbul Haydarpaşa Lisesi’nde tamamladı. Aytekin, vatani görevini Eskişehir Hava Harp Okulu’nda yedek subay olarak yerine getirdi.1938 yılında Fenerbahçe Kulübü’ne üye olan Mehmet Fikri Aytekin, uzun yıllar Erdek Zeytin Kooperatifi başkanlığında bulundu. 1963 yılında, Bandırma Adalet Partisi Balıkesir İl Genel Meclisi üyeliği yapan Aytekin, yine uzun yıllar Bandırma Ziraat Odası Meclis Başkanlığı görevini yürüttü.

Arkeolojiye meraklı olan Mehmet Fikri Aytekin, Zeytin bahçelerinde, eski Kyzikos uygarlığı döneminden kalma kalıntılar buldu. Yıllarca Edincik ve yöresinde bulduğu eski Kyzikos uygarlığı döneminden kalma arkeolojik yapıtları İstanbul ve Bursa müzelerine armağan etti. 1940 yılında başlattığı arkeoloji koleksiyonunu yıllarca sürdürdü, Ord. Prof, Ekrem Akurgal’ın Daskyleion ve Kyzikos kazılarında görev aldı. Bölgenin kültür hazinesi olarak tanınan ve birçok gazete ve dergide yazıları yayınlanan Aytekin’in, 1997 yılında, Edincik ile ilgili kitabı yayımlandı. Ahmet PESEN



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı