Bu sese kulak verin

Bu sese kulak verin

Kadına yönelik şiddet ve Çocuk İstismarları ile Mücadele derneğinden "Sessiz kalma" dayanışması

Sil Baştan Derneği Başkanı Ayşegül Küçükafacan, Milli Eğitim Bakanlığı´nın, Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği´nde değişiklik yaparak Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini etkinlik alanlarından çıkarmasının yanlış olduğunu söyledi.

?MAĞDURİYETLERİ EN AZA İNDİRMEK İSTİYORUZ?

Merkezi Balıkesir´de olan Sil Baştan Derneği Başkanı Ayşegül Küçükafacan ve Bandırma Temsilcisi Nurdan Özder, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´ni ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi verdiler.  Başkan Küçükafacan,  şiddette maruz kalan kadınların yaşamlarına dokunarak mağduriyetlerini en aza indirmek istediklerini söyledi. Küçükafacan, üzerinde çalıştıkları konuların sadece Balıkesir ve Türkiye´nin değil dünyanın çözmeye çalıştığı sorunlar olduğuna dikkat çekti.

?KADINA ŞİDDET VE ÇOCUK İSTİSMARI ARTIYOR?

Sosyal Hizmetler ve kolluk kuvvetlerinden gelen veriler değerlendirildiğinde kadına şiddet ve çocuk istismarının arttığını gözlemlediklerini vurgulayan Küçükafacan, ?24 saat hizmet veren 0 549 649 10 10 numaralı Acil Yardım Hattımızdan şiddet ve istismar mağdurları bize ulaşabilirler. Bu konuda toplum olarak bilinçlenmemiz gerekiyor. Günün birinde bizim, yakınımız ya da gözümüzün önünde böyle bir olay yaşanabilir. Önce kolluk kuvvetleri ve ardından da bizimle iletişime geçilebilir. Biz her zaman desteğe hazırız? dedi.

?TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ YÖNETMELİKTEN ÇIKMASIN?

Milli Eğitim Bakanlığı´nın, Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği´nde değişiklik yaparak Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini etkinlik alanlarından çıkarması konusuna da değinen Küçükafacan, ?Kadın cinayetleri ve cinsel istismardaki artışla birlikte küçük yaşlardan itibaren cinsiyet eşitliği bilincinin kazandırılması için okullarda eğitim verilecek olması çok önemliydi.  Yönetmelikten çıkartılmasına karşıyız.? diye konuştu.

 ?HERKES TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMALI?

Bandırma´da da örgütlendiklerini dile getiren Küçükafacan, ?Biz yola çıktık, sizler de bize eşlik edin ki gücümüze güç katalım. Yolumuz uzun, çözüm yaratma gücümüz eksik ama unutmayın ki birlikte olursak çözümlere daha hızlı ulaşırız. Toplumu oluşturan her kesimin bu taşın altına elini koyması gerekir? dedi.



Anahtar Kelimeler: Sessiz kalma
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı