Sendikalardan 1 Mayıs Çağrısı

Sendikalardan 1 Mayıs Çağrısı

Gıda-İş Sendikası Bandırma Temsilciliği 1 Mayıs öncesi Cumhuriyet Meydanında stand açarak tüm vatandaşları 1 Mayıs´a katılmaya davet etti.

Gıda-İŞ Sendikası Bandırma Temsilciliği öncülüğünde açılan standa Bandırma Emek Platformu bileşenleri de destek verdi. Gün boyu ziyaretçi akınına uğrayan stantta sendikaların 1 Mayıs öncesi hükümetten talepleri bildiri olarak vatandaşlara dağıtıldı.

 Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonuna bağlı faaliyet gösteren Türkiye Gıda Sanayii İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Levent Gökçek ?Ülkemizde işçi ve emekçilerin çalışma ve yaşam koşulları gün geçtikçe kötüye gidiyor. OHAL, işçi ve emekçilerin haklarına saldırı aracı haline geldi. İşçilerin ve sendikaların demokratik hak arama eylemleri OHAL bahanesiyle engelleniyor. Anayasal bir hak olan sendikalaşma hakkı budanıyor, grevler yasaklanıyor. Döviz artıyor, her şeye zam geliyor. 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 1,637 TL, yoksulluk sınırının 5.331 TL olduğu ülkemizde, asgari ücret, asgari geçim indirimi dahil sadece 1,603 TL. Türkiye´de bir işçi, Avrupa´daki işçilere göre haftada 12 saat daha fazla çalışıyor? dedi.

Toplumun tüm kesimlerini 1 Mayıs´ta İDO iskelesi önünden Cumhuriyet Meydanına yürümeye davet eden Gökçek ?İnsanca ücret, insanca çalışma saatleri, iş güvencesi, sosyal haklar için, Özel istihdam büroları aracılığıyla işçi kiralanmasının yasaklanması için, özelleştirmelere hayır demek için herkesi 1 Mayıs´ta tek ses olmaya davet ediyoruz? dedi. Haber: Ozan ERTUĞRUL

/resimler/2018-4/29/2038427729637.jpg



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli