Sembolik Kaymakamdan önemli talepler

Sembolik Kaymakamdan önemli talepler

23 Nisan geleneği Erdek Kaymakamlığına oturan Ayhan Yaldız, Garnizondan tanıtım ziyaretleri, Erdek Belediyesinden ise oyun parkları, Kültür merkezi ve kentsel dönüşüm talebinde bulunuldu.

23 Nisan geleneği Erdek Kaymakamlığına oturan Ayhan Yaldız, Garnizondan tanıtım ziyaretleri, Erdek Belediyesinden ise oyun parkları, Kültür merkezi ve kentsel dönüşüm talebinde bulunuldu.

104 yıldır kutlana gelmekte olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı, 1977 yılında alınan bir kararla tüm dünyada kutlanmaya başlaması, ve Atatürk'ün anlamlı sözünden hareket ile ülkelerin geleceği olan çocuklar bugün hazırlanan programlarda oturdukları makamlarda beklentilere yönelik talimatlarla güne damgasını vuruyorlar. 

Erdek'te de kutlamaların 104. yılında Erdek Kaymakamlığında gerçekleşen devir teslimde koltuğa Atatürk Mahallesinde yaşayan 3 çocuk Yaldız ailesinin en büyük oğlu İstiklal ilkokulu 4.a sınıfı öğrencisi Ayhan Yaldız 23 Nisan 2024 programı kapsamında Kaymakamlık devir teslim töreni için evinden Kaymakamlık makam otosu ile alınarak Hükümet konağına getirildi.

Hükümet Konağı girişinde Kaymakam A. Atakan Atasoy ve Milli Eğitim İlçe Müdürü Erbil Camgöz tarafından karşılanan günün Kaymakamı  Ayhan Yaldız makama oturduğunda telefon görüşmesinde bulunduğu günün garnizon komutanından, Garnizonun öğrencilere yönelik tanıtım amaçlı ziyaretler yapmasını, dolayısı ile Öğrencilerin askeri birlikler ve kıta hakkında bilgi sahibi olması gerektiği talebinde bulundu.

Günün kaymakamı Ayhan Yaldız daha sonra Belediye ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Yaldız, Belediye Başkanlığında oturan günün Belediye Başkanından da, Bazı mahallelerde çok eski konut bulunduğunu bunları kentsel dönüşüm ile yenilenmesi, Okul duvarlarının düzenlenmesi, gençlerin çağdaş olanaklarla donatılmış kültür merkezine sahip olması, Erdek te sinema salonu olmasını ve çocuk oyun parklarının yetersiz olduğunu ifade etti.

Erdek Kaymakamlığındaki devir teslim töreni daha sonra hediye takdimi ile sona erdi. Kaymakam A. Atakan Atasoy, günün dair Kaymakamlık koltuğuna oturan Ayhan Yaldız'ın taleplerinin takipçisi olacağını ifade etti.



Anahtar Kelimeler: Sembolik Kaymakamdan önemli talepler
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli