Selanikli Hacı'dan hem esnaflık, hem de insanlık dersi

Selanikli Hacı

Vatandaşa güven böyle olur! Erdek Aşağı Yapıcılı esnaf tezgâhtarız satışla torunlarını okutuyor.

Erdek’e bağlı Aşağı Yapıcı Mahallesi’nde bir esnaf, kendi yetiştirdiği ürünleri sattığı tezgâhın önüne “Ürünlerin üstünde yazılı parasını yandaki kutuya atın” yazısını koydu.

80 yaşında bulunan Hacı Şaban Topuz, Erdek Ziraat Odası yönetim kurulunda görev yaptığını, Bandırma Tuhafiyeciler Odası, Bandırma Sebzeciler ve Meyveciler Odası’nın kurucuları arasında yer aldığını belirterek, şunları söyledi:

“Bir esnaf olarak vatandaşlarımıza güveniyorum. Bugüne kadar bu işi suiistimal ederek, aldığı ürünün parasını kutuya atmayan vatandaşa rastlamadım. Şu anda tezgâhımda, Kapıdağ’ın mor soğanı var. Ayrıca zeytincilik yapıyor, domates, fasulye, kabak gibi çeşitli ürünler üretiyorum. Hepsinde de vatandaşa güvenerek, ürünün parasını kutuya atmalarını istiyorum.”

Selanik göçmeni olan Hacı Şaban Topuz, ailesinin geçimini çiftçilikten sağladığını, üç torununu da okuttuğunu belirtirken, Erdek Ticaret Odası’nın girişimleri sonucunda, Kapıdağ mor soğanına “coğrafi işaret” alınmasının, bu ürünün değerini artırdığını sözlerine ekledi. 

Hacı Şaban Topuz ülkenin ancak ve ancak üretime dayalı çalışma ile refaha kavuşacağını övütlüyerek, 80 yıllık hayatında çalışarak ürettiklerinden elde ettiği kazancı ile sadece torunlarını okutmakla kalmayıp, kırsal mahallelerin olmazsa, olmazı hayvancılığın gereği olan birde çeşme yaparak köy hayvancılığına katkı sağladı. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Selanikli ' esnaflık insanlık dersi
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı