ŞEKERCİ, PROGRAMINI ANLATTI

ŞEKERCİ, PROGRAMINI ANLATTI

AKP Bandırma Belediye Başkan Adayı Recep Şekerci, partisince düzenlenen gelecek beş yıllık kentsel planlamasını anlattı.

AK Parti Bandırma ilçe Başkanlığı tarafından hazırlanan 2014-2018 Kentsel plan tanıtımı Şoförler odası düğün salonunda yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkan adayı A. Edip Uğur`un da hazır bulunduğu kentsel plan tanıtım programında konuşan Bandırma Belediye Başkan Adayı Recep Şekerci, CHP`yi eleştirdi.

Şekerci, CHP`nin sanal borçlanma ve sanal projelerle hayal mahsulü seçim söylevleri ile Bandırmalıları aldattığını söyledi.

Şekerci, kendi kentsel plan ve mevcut Belediye`nin her türlü olanağa sahip olmasına karşın somut bir proje üretemediğini vurgulayarak, Pazar yeri projesini yapmanında kendilerine nasip olacağını kaydetti.

Şekerci şunları söyledi.

Sevgili Bandırmalılar,

Tarihi yerel seçimler arifesinde buluştuğumuz bu güzel günde sizleri de aramızda görmekten duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyor ve sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.

30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerinde Ak Parti’den belediye başkan adayı olmuş bir kardeşinizim.

 Sözlerime geçmiş dönemin hepimizin gözleri önünde 5 yıl kaybettirdiği bir anlayıştan, Bandırmayı çok daha ilerilere taşımak zorunda olduğumuz 2019 yılında nasıl bir Bandırma ile karşılaşacağız sorusuyla başlamak istiyorum.

 Kıymetli Dostlarım, Değerli Bandırmalılar,

2019 Bandırmasını planlarken AK belediyecilik anlayışını Avrupa Kentsel Şartı’nın prensipleriyle harmanlayarak yola çıkıyoruz.

 Türkiye’nin Avrupa Birliği adaylığının gündeme geldiği hemen her gün bir temel konunun AB ölçütlerine uygunluğu tartışmaya açılıyor.

 AB’ye uyum kapsamında başı çeken en önemli nokta kentler.

Sağlıklı çevre, istihdam, konut, sağlık, trafik, spor, kültürlerarası kaynaşma, nitelikli mimari ve fiziksel çevre, katılım, ekonomik kalkınma, sürdürülebilir kalkınma, doğal kaynak gibi konularda Yüksek standartları hedefleyerek çok daha hazırlıklı Yeni Bandırma vizyonu oluşturduk.

2014 Yerel seçimlerinin arifesinde bulunduğumuz şu günlerde Yeni büyükşehir yasasının getirilerinin en çok merak edilen konuların başında geldiğini biliyoruz.

 Bu yasal değişiklikle Belediyeler ve yerel yönetimler birlikte ele alınıp belediye köy ve il özel idaresi bütünleştirilerek 2004 yılındaki duruma göre çok daha etkin bir yerel yönetim modeli ortaya konulmuştur.

 Kamu hizmetlerinin vatandaşa daha sağlıklı ve süratli olarak ulaştırılmasının yolu açılmıştır.

Yasa bir önceki dönemde İstanbul ve Kocaeli illerinde uygulanmış olup idari bir tecrübenin ürünüdür.

Yasa ile özellikle köyler mahalleye temel mekânsal düzenlemeler büyükşehre bırakılmakta genel bütçeden ayrılan kaynak ciddi oranda arttırılmaktadır.

 Biz de, Bandırma belediyesinin yeni yöneticileri olarak bu noktada hükümetimiz ve büyükşehir belediyesi ile uyum içerisinde Bandırmamıza daha çok ve nitelikli hizmet getirerek halkımızın yaşam kalitesini arttırmayı hedefledik.

 Yeni mahalle olan köylerimizi hizmet kalitesi olarak Bandırmamızın merkez mahalleleri ile bütünleştirmek zorundayız.

 Bu kapsamda köylerimizin köy yolları yapılacak, alt yapı eksiklikleri hızla giderilecek, arıtma tesisleri kurulacak, cami ve mezarlık bakımları çöp hizmetleri yerine getirilecek, ulaşım sorunları çözülecek ve tarım ve hayvancılık desteklenecektir.

 Türkiye’nin dört bir tarafına baktığımızda Ak partinin Belediyecilik hizmetlerinde açık ara önde olduğunu görürüz.

İstanbul’a bakınız, Kocaeli’ye bakınız, Konya’ya Kayseri’ye bakınız, Bandırma belediyesi de büyükşehirin de desteği ile bu şehirler gibi halkımızın yüzünü güldürecek hizmetler ortaya koyacaktır.

 Bandırmamızın 5 yıl daha hayali projelerle, tamamen bitirilmeden müteahhitlerden devralınan bina ve hizmetlerle, maketten öteye gidememiş çalışmalarla geçirecek vakti kalmamıştır.

2004 yılında Ak Parti’nin belediyeyi devralmasıyla başlayan alt yapı düzenlemeleri 2009 dan sonra maalesef beş yıllık bir kesintiye uğramıştır.

 Bizler Ak ekip olarak Bandırma belediyecilik kültürünü değiştirecek, Bandırma halkını belediyeden beklentilerini zirveye taşıyacak bir anlayışı Bandırma’ya hakim kılmaya hazırız.

Bugün burada Boş hesapsız vaatlerle, muğlâk söylemlerle değil, somut plan ve projelerimizle karşınızdayız.

Hayalini kurduğumuz değişimin yöneticisi, lideri olacak büyük Bandırma vizyonu ile, Bandırmayı Bandırmalıyı ayrım yapmaksızın kucaklayacak bir felsefe ile karşınızdayız.

 Sevgili Bandırmalılar, Değerli yol arkadaşlarım;

Bildiğimiz gibi Edincik-Biga hattının sanayi sahası ilan edilmesiyle Çorlu, Gebze gibi ülkemizin önemli sanayi sahalarından olan alanlara bir yenisi daha eklenmiştir.Bu bölge kısa süre içerisinde, ülkemizden ve dünyadan birçok büyük şirketin bir biri ardına yatırım için sıraya gireceği bir yer haline gelecektir.

Burada kurulacak birçok tesis insanımıza ekmek sağlayacaktır.  Hükümetimizle uyum halinde Bandırma’nın ekonomik kalkınmasına sağlayacak hamleleri yapmak daha önemli hale gelmiştir.Edinciğimiz de kurmayı düşündüğümüz Teknik Liseler Vadisi işte bun hayalin ve planlamanın bir parçası olup sanayicimize ara eleman yetiştirirken aynı zaman da işşizlik sorununa da çözüm olacaktır.                           

 Türkiye’de çok önemli bir limana sahip olan Bandırma’mızı aynı zamanda lojistik üs haline getireceğiz.

BALO projesi kapsamında kurulacak olan lojistik üs ciddi istihdam kaynağı olacaktır.

Yerelde sosyal ve ekonomik kalkınmayı aktif olarak desteklemek için Bandırma Yerel Kalkınma ve Koordinasyon Merkezi’ni kuruyoruz. Ve adına BAYKOM diyoruz.

BAYKOM bünyesinde yerel ekonomik kalkınmayı desteklemek üzere  vatandaşlarımıza meslek edindirme kursları, proje eğitimleri vereceğiz, girişimciliği destekleyeceğiz,

AB’nin bakanlığın ve kalkınma ajanslarının kaynaklarından en yüksek derecede faydalanmanın yollarını arayacak, bölgemize yatırım yapmak isteyenlere rehberlik hizmeti vereceğiz.

Sevgili Bandırmalılar, Değerli yol arkadaşlarım;

İşsizliği önlemenin tek bir yolu var o da yeni işyerleri açılmasının önündeki engelleri kaldırmaktır. Bandırma belediyesinin ana felsefesi “vatandaşın işlerini kolaylaştırmak” olacaktır. İmarla ilgili gecikmelerin önüne geçilecek, imar durumları en geç 3 gün içerisinde verilecek, inşaat ruhsatları eğer evrak eksiği yoksa 10 gün içerisinde çözülecektir. Önceliğimiz; vatandaşlarımızın, girişimcilerimizin önünde engel olmak bir yana Bandırma’ya kalıcı değerler üretecek herkese herkesime destek olacağız.

Ana felsefesini arge ve inovasyon çalışmaları ile temellendirdiğimiz “Yeni Bandırma” Stratejimiz hazır.

Bu strateji ekseninde Bandırma’da Sanayi esnafımız ve şehir esnafımız olmak üzere tüm girişimci kesimlerle düzenli toplantılar yaparak var olan sorunlar ve Ak Belediyecilikle gelişen ve Büyüyen Bandırma’nın karşılaşması muhtemel sorunları konuşarak anında çözeceğiz.

 Sevgili Bandırmalılar, Değerli yol arkadaşlarım;

Bandırma sadece çöp toplama, su faturası tahsil etme gibi temel belediyecilik hizmetleri üzerinden yürüyen bir belediyecilikle yeni yüz yıla doğru yol alamaz,

Biz bu çalışmalara ve hizmet adı altında boş tarlalara “asfalt” dökme üzerine inşa edilmiş bir anlayışa “ asfalt belediyeciliği” diyoruz.

 Sevgili dostlar “ asfalt belediyeciliği” ile Bandırma 5 yılı hepimizin gözleri önünde kaybetmiştir.

5 yıl oldukça uzun bir süredir. Yeni doğan bebeklerin ilkokul çağına yaklaşacağı, Üniversiteye yeni başlayan bir öğrencinin mezun olarak yaşama atılacağı bir süreden bahsediyoruz. Eğer bu zaman dilimini “asfalt belediyeciliği” ile geçirirsek Bandırma’nın ve Bandırmalının geleceğine ihanet etmiş, haklarını yemiş  oluruz.

 Bizler hizmet etmeden boşa geçen her zaman diliminin “kul hakkı yemek” olduğuna inanan bireyleriz.

Bizler Bandırma’ya ve Bandırmalıya olan sorumluluğumuzun ve borcumuzun bir nişanesi olarak bir an önce sıradan belediyecilik hizmetlerinden, vizyoner belediyecilik anlayışına geçmek zorundayız.

*Büyük şehir yasasının getirmiş olduğu imkânları ve kaynak artışını fırsata çevirerek büyükşehir ile uyum halinde Bandırma’ya Modern Atıksu Biyolojik Arıtma Tesislerini kazandıracağız.

Çünkü; Bandırmanın 5 yıl daha kaybetmeye tahammülü yok.

*Katı Atık Tesisi ve Geri Dönüşüm tesislerini şehrimize kazandıracağız ve  Çöp ve Organik atıklardan Enerji üreterek, ekonomiye katkıda bulunacağız. Yine büyükşehrin desteği ile içme suyu kaynakları üzerinde yapılacak alt yapı çalışmalarıyla halkımızın kullandığı suyu ucuzlatacağız. Çünkü; Bandırmanın 5 yıl daha kaybetmeye tahammülü yok.

*İmar konusuna gelecek olursak göreve geldiğimizde üzerinde önemle duracağımız konulardan biri de imar düzenlemeleri ve şehirciliğe ilişkin çalışmalar olacaktır. Büyük Şehir ile birlikte Bandırma’daki düzensiz şehirleşme görüntüsünün bir an evvel ortadan kaldırılmasına ve depreme hazırlık konusunda ivedilikle çalışılacaktır. Yerleşim, sanayi ve ticaret alanları ile eğitim, sağlık, spor ve turizm alanları şehrin gelişim bölgelerine uygun şekilde planlanacak, neticede ortaya daha estetik bir şehir çıkacaktır.

 Çünkü; Bandırmanın 5 yıl daha kaybetmeye tahammülü yok.

 *Bandırma’da Ak Parti döneminde başlatılan sahil şeridi büyük bir hızla tamamlanacak, Bandırmamıza denizden görünüşte estetik bir değer de katacak olan sahil bandı projemizle Güney marmaranın en gösterişli ve işlevsel sahil projesine imza atmış olacağız.

*Cin Çukuru’nun kötü görüntüsü Bandırma’ya yakışır bir proje ile bitirilecek,alt katındaki çok büyük otopark, spor tesisleri, dinlenme alanları ve sosyal donatıları ile Bandırmamızın trafik sorununun çözümüne ve yeşil ve sosyal alanları ile de derin nefes almasına yardımcı olacağız.

*Eski Hal binası tarihi bir çarşı haline getirilerek Halkımızın hizmetine sunulacaktır. Tarihi çarşımız Bandırma’ya değer katacak ve estetik tarzı ile en çok ziyaret edilen mekanlardan biri olacaktır.

*Tekel binasının bulunduğu alan yeniden ele alınarak kamu yararına kullanılacak tesislerle Şehrimize kazandırılacaktır.

*Bandırma’ya yakışır bir gençlik teknoloji ve bilişim merkezi kurmayı planlıyoruz. Eski dekanlık binasını restore ederek kuracağımız sistemle

 gençlerimiz kültürel ve sanatsal faliyetler ile bilim ve teknoloji alanında başarılı çalışmalara imza atarak Bandırmamızın adını tüm Türkiye’de duyuracaklar.

*Tren yolu tünel üstü projesi ile Sunullah mahallesine de dokunmaya ve bölgenin ihtiyacı olan sosyal donatılara imza atmaya hazırız.

*Malta deresini, yapacağımız büyük ölçekli proje ile Bandırmalıların ve bölgenin hizmetine sunacağız.

* Modern şehirleşmenin en temel göstergelerinden biri de yeşil alanların arttırılmasıdır. Bu kapsamda yeni yeşil alanlar ve rekreasyon alanları oluşturuyoruz. Bu noktada göze çarpması gereken ana projelerimiz Bandırma Livatya Park ve Port otel Projesi’dir.Livatya Park Projesi çerçevesinde şehrimize sık ağaçlık alan içerisinde yürüyüş parkuru ve vadiye bağlantılı kamelyaları ile çok miktarda sosyal tesis, dinlenme alanı, seyir kulesi ve konser alanları kazandıracağız.

Daha bir çok projemiz ve inanmiş bir kadromuz var. Bizler 5 yılda Bandırmaya hiçbir değer katmayanlara , Bandırma’ya tek bir çivi dahi çakmayanlara inat bu şehri hak ettiği yere getireceğiz.

Bandırmamıza Modern Pazar yerini de biz kazandıracağız.Beş yıldır hazırlandığı söylenen projelerin uygulanmasının sıkıntılar yaratacağını Oda başkanları dostlarımızla yaptığımız istişarelerde tesbit ettik.Proje tadilatı uygun oluyorsa tadilat yapılarak olmuyorsa bizim projemizle yolumuza devam edeceğiz ve 1 yıl gibi kısa bir sürede  pazar yerini tamamlayacağız. Bunun dışında yeni hal yasasına hızlı geçiş ve uyum  için iki mahallemize daha kapalı pazaryeri yapacağız.

Uygulayacağımız imar planı ve buna bağlı şehircilik uygulamaları ile Kaybedilen yılları geri kazanacak ve Bandırma’ya değer katacağız.

 Ulaşım noktasında şehir içi yollar ile mahalle bağlantı yolları, dalçıklar ve kavşaklar şehirdeki trafik akışını kolaylaştıracak şekilde yeniden düzenlenecektir.Edincik Kavşağı ve Hava Üssü Dalçık Kavşağı kısa sürede şehrimize kazandırılacaktır, şehir girişleri Bandırma’ya yakışır bir şekle getirilecektir.

Şehirde artan araç trafiğini dikkate alarak sahil otoparklarına ilave yeni Katlı Otopark devreye sokulacak. Sokak ve Cadde Otopark İşgallerine son verilecektir. 

Bursa-Ankara arasında hizmete sokulacak yüksek hızlı tren Ulaştırma Bakanlığı ile ortak hareket edilerek Bandırma’ya kadar getirilecek böylece ulaşım noktasında ciddi bir atılım yapılacak. Ticaret odası ile işbirliği halinde İstanbul- Bandırma arasında deniz uçağı ve heli taksi uygulamasının başlatılmasına çalışılacak.

 Sevgili dostlarım, kıymetli Bandırmalılar

Bandırmanın 5 yıl daha kaybetmeye tahammülü kalmamıştır.

 Bizler sosyal hizmetler noktasında da iddialıyız. Geçtiğimiz beş yıllık dönemde kadınlarımızı ve aile ihmal edilmiştir.

Kadınlarımızın daha aktif olabilmeleri için gerekli tedbirleri almak üzere Bandırma Aile Koruma ve Destek Birimi’ni BAKDEM’İ kuruyoruz.

Burada kimsesiz, yoksul, yaşlı ve özürlülere yönelik hizmetlere ağırlık vereceğiz, dezavantajlı gruplarla temasta STK’lar ile işbirliğini öne çıkaracağız, kadın koruma, çocuk koruma evini hizmete açacağız.

 Birimlerde kadınlara yönelik sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak için çalışmalar yapılacak, ailelere yönelik danışmanlık hizmeti verilecek, aile içi şiddetin önlenmesine dönük çalışmalar yapılacak, talep edene psikolojik ve hukuki destek sağlanacak, çalışan annelere yönelik kreş ve gündüz bakım evi hizmeti sunulacak.

Sosyal Belediyecilik uygulamalarında bize yani Ak belediyeciliğe yakışan “ bir elin verdiğini diğerinin görmediği” belediyecilik anlayışıdır. Bizler İnfak medeniyetinin bireyleriyiz. Zor durumda kalanlara hizmet etmek her dertlerine yetişmek bizim için temel felsefedir.

Ben Bandırma Belediye başkan adayı RECEP ŞEKERCİ olarak. Bandırma’nın neresinde hangi sokağında “yetiş başkan” denilirse orada olacağıma ve sosyal desteğe ihtiyacı olan hemşehrilerimizi oy deposu olarak görmeden, bir elimizle verdiğimizi diğer elimizin görmeyeceği bir Belediyecilik anlayışını hakim kılacağıma söz veriyorum.

Sevgili Alnı Ak, ufku Ak, Vizyonu Ak , Ak parti üyeleri, Sevgili dostlarım.

Hepimiz bu şehirde yaşıyor ve bu şehirle gelişiyoruz. Çocuklarımız bu şehirde büyüyor ve hayata atılıyorlar.  İbn-i Haldun’un dediği gibi “şehirlerin ruhu” vardır ve bu ruhu öncelikli olarak o şehirde yaşayan insanlar katar. Bir şehirde yaşayan vatandaşların mutluluğu Belediyecilik anlayışının temel amacıdır. O yüzden Ak belediyeler mutlu insanlar bizim mottomuzdur.

Biz eğitim konusunda yerel yönetimin sorumluluğunun farkındayız. Bandırma’nın ve ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı eğitimine ayrıca önem veriyoruz.

Vatandaşlarımızın eğitimi noktasında; meslek edindirme, yabancı dil, bilgisayarlı muhasebe, iletişim teknolojileri ,güzel sanatlar vb benzeri kursları düzenleyeceğiz.

 Özellikle öğrenci gençliğin yurt dışı programlarına katılımını teşvik edeceğiz. Büyükşehirle birlikte burs verme imkânına kavuşan belediyemiz bu noktada öğrencilerimizin her zaman yanında olacak.

Belediyemiz aracılığıyla Üniversite ve şehirdeki sivil toplum hareketlerinin ilişkilerini geliştirilmesine çalışılacak, bulunduğu konuma yaraşır bir şekilde Denizcilik Fakültesi için yer tahsisi konusunda tüm gayretimizi sarfedeceğiz.

Alt yapı ve ulaşım hizmetlerinin yanında önemli bile sıçramayı sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetler sahasında gerçekleştirmek amacındayız.

2009 yılından bugüne kadar şehrimizde çok ciddi kültürel ve sanatsal çalışmaları yapıldığını söylemek mümkün değildir.

Bandırma’yı sadece ve sadece fiziki bakımdan güzelleştirecek ve daha çağdaş bir şehir konumuna getirecek projeleri hayata geçirmekle kalmayacağız, kültürde, sanatta ve sporda da yüzünü güldüreceğiz.

Bandırma beş sene içinde kültürel ve sportif başarıları ile anılır hale gelecek. Kültür, sanat spor ve sosyal faaliyetleri çeşitlendirerek halkımıza sunacağız.

Bakıma ihtiyaç duyan engelli yurttaşlarımız için gündüzlü veya yatılı bakımevleri açılacak, ailelerin çocuklarının geleceği ile ilgili endişe ve korkuları giderilecektir. Engellilerin kent içerisinde ulaşımını kolaylaştıracak her türlü düzenleme yapılacak, yasalarda bu konuda var olup da uygulanamayan maddeler hızla uygulamaya geçirilecektir.

 Amatör spor kulüplerinin desteklenmesini çok önemli buluyoruz. Amatör sporun desteklenmesiyle öğrenci gençliğimiz sokağın cazibesi olan kötü alışkanlıklarından korunacaktır.

Eğitim çağındaki çocuklara ve gençlerimize daha geniş spor yapma imkanı sunmak istiyoruz. Bandırma Spor’un taraftarıyla bütünleşmiş bir halde bir üst ligde yer alması için maddi ve manevi her türlü desteği vermeye hazırız.

Şehirdeki sportif yaşamı hareketlendirmek için amatör sporlarda gençlerin gelişmesine hizmet edecek bir proje olan Bandırma AMATÖR Spor’u destekleme birliği kuracağız ve amatör klüplerin kendi ayakları üzerinde durmasını temin edeceğiz. Bu şekilde Bandırma’nın tüm mahallelerinde her kesimde birçok amatör sporcuya destek vermiş olacağız. Bu konuda Bandırmaspora alt yapı desteği vereceğiz. Hedefimiz Bandırma’yı Spor ve Sporcu kenti yapmaktır.

Kültürel etkinlikler kapsamında Belediye Şehir Tiyatrosu’nu ve mehter takımının kurulmasını oldukça önemsiyoruz.

Tarihi öneme haiz Edincik evlerini restore ederek turizme kazandırılmasına destek olacağız,

Sevgili dostlarım, Bandırma eski şehir mezarlığında, Edincikte  bir kültür ve tarih yatmaktadır. Çoğu Osmanlıca yazılmış olan bu mezar taşları mutlaka Bandırma’nın kültür değerlerinin arasına katılacaktır.

 Bandırma’nın merkez mahalleleri gibi yeni mahalle olan köylerimize de eşit “yakınlıkta” olacağız. Bandırma’nın köyleri asla seçimden seçime ziyaret edilen yerler olamayacak. Bize nerede ihtiyaç varsa tüm gücümüzle orada olmaya söz veriyoruz.

 Festivalimiz kısa zamanda kapsamlı etkinlikleri ve katılım yoğunluğu ile Güney Marmara’nın en büyük festivallerinden biri haline getirilecek. Üç nesil yağlı güreş Başpehlivanı çıkaran Bandırmamız da da yağlı güreşide kapsamına alan  bir festival içeriği ile karşınızda olacağız.

 Tarih ve kültür zeminini geliştirerek daha fazla yerli ve yabancı ziyaretçinin Bandırma’yı ziyareti için her türlü düzenlemeye destek olacağız. Turizm ve konaklama potansiyelini hızla arttıracağız.

Mevcut yapıyı şehirdeki alt kültürel kimliklere sahip vatandaşlarımıza yönelik küçük çaplı etkinliklerle destekleyeceğiz.

Değerli kardeşlerim

Biliyorsunuz ki Büyük ustamız, genel başkanımız Başbakanımız sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN vazgeçilmez ilkesi olan “insan odaklı hizmet siyaseti” Ak Parti’nin vazgeçilmezidir. Bundan dolayı Bandırma’nın ve Bandırma halkının Ak Belediyeciliğe ihtiyacı vardır.

Bandırmalının görüşlerine hiç olmadığı kadar değer vererek şehirdeki demokratik kültüre sahip çıkacağız.

Katılımcılığı esas alan, toplumsal gelişmelere duyarlı, sivil toplumu önemseyen bir anlayış benimseyeceğiz.

Her koşulda “ben değil biz” diyeceğiz ve Bandırmalılardan aldığımız güçle yolumuza devam edeceğiz.

Belediyenin kapılarının halkımıza sonuna kadar açıldığı çoğulcu bir yönetim anlayışı benimseyeceğiz.

Güler yüzlü, kaliteli ve etkin bir şekilde hizmet sunmaya gayret göstereceğiz. İnsanımızın görüşlerini düşüncelerini dikkate almaksızın yapılan onca yatırımların bizim nazarımızda pek bir anlamı yoktur. 

Tüm şehri ilgilendiren makro projelerde “Bandırma Belediyesi Soruyor” adı altında mini referandumlar yapacağız. Bandırmalının rızası bizim için her şeyin üzerindedir. İstişare ve işbirliğine dayalı özellikle sivil toplum örgütlerinin görüşlerini de alarak ortak akılla gerçek ihtiyaçlara cevap veren projeler üreteceğiz.

Belediyemizin vizyonunu tanıtarak başladığımız, temel projelerimizi tanıtarak sürdürdüğümüz sunumumu belediye yönetimine dair benimseyeceğimiz temel prensiplerin altını çizerek sonlandırmak istiyorum.

 Her şeyden önce belediyede performans değerlendirmesine dayalı modern personel yönetimi ve toplam kalite yönetimi anlayışları hakim olacak.

Özellikle bütçe ve personel yönetimi gibi hususlarda belediyemize kurumsal bir kimlik kazandırmanın gayreti içinde olacağız. Yönetimde açıklığı benimseyecek şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim ortaya koyacağız. Sanal alemde etkili şekilde var olarak buradan da hizmet sunabilen, halkla sıkı diyalog halinde alt yapı ve üst yapı projelerini daha süratli, kaliteli ve ekonomik şekilde tamamlayabilen bir belediye meydana getirerek eğitimden sağlığa her alanda atılım yapmak istiyoruz.

Ve bizler Ak kadrolarla iktidara yürüdüğüz bu günlerde. Asla tutamayacağımız sözleri vermeyeceğiz, Sadece maketlerde kalacak “hayali projelerle” halkı kandırmayacağız ve asla Başarsızlığa kılıf bulmak için hayali borçları bahane etmeyeceğiz.

Çünkü biz Ak Partiyiz.

Çünkü bizler Halka hizmetin Hakka hizmet olduğunu biliyoruz.

Çünkü biz bu dünyada attığımız her adım için öteki dünyada hesap vereceğimizin bilincindeyiz.

Çünkü bizim için temel ahlaki düstur kul hakkıdır. Ve kaybedilen zaman da kul hakkına girecek ve hesabı sorulacaktır.

Bandırmalıların teveccühü ile emaneti devralıp şehrimizde yeniden Ak belediyeciliği başlatarak hizmet seferberliğine devam etmeye.

5 yılda yapılmayanları yapmaya.

 Kaybedilen zamanı kazanmaya

Ve Bandırma’yı yeni bir anlayışla yönetmeye hazırız.

Çünkü Bandırma’nın Ak belediyeciliğe ihtiyacı var.

Bandırma’da değişimin adresi olmaya hazırız.

Ak Partiye gönül vermiş siz değerli üyelerimizi

Bandırma’ya hizmet aşkıyla yanıp tutuşan Ak Ekibimizi

Ve bizlerden desteği esirgemeyen tüm dostlarımıza teşekkür ederim.

Çıktığımız bu yolda Allah yardımcımız olsun

 

 

 

 




ercan sefa
24.02.2014 09:13:02
Ak partiye bugüne kadar oy vermedim. Ama sizin kişiliğiniz için oy vereceğim. Edincik kavşağından önce 600 evlerin orta kısmına mahalleye giriş için yaya geçitli ışıklı kavşak ihtiyacı var. Ne araçlar, ne de yayalar karşı yöne geçemiyor.Sayın yetkililer bu sorunu dikkate alın lütfen.

hfaral
26.02.2014 17:50:48
25.02.2014 tarihinden itibaren tek düşüncemiz ülkemizin kurtuluşu olmalıdır. Bandırmayı değil Türkiye yi düşünmeliyiz. Bırakın Bandırma 5 yıl daha 15 yıl daha kaybetsin. Güzel ülkem kaybetmesin. AKP hükumeti ile Türkiye 3 parçaya bölünmeye doğru sürükleniyor.İnşallah bir iç savaş yaşamayız.

  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı