Şehit Yakınları ve Gazilere Ordu evinde iftar

Şehit Yakınları ve Gazilere Ordu evinde iftar

BAŞKAN SEDAT PEKEL ŞEHİT AİLELERİ ve GAZİLER ile İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU




Bandırma Belediyesi tarafından şehrimizdeki şehit aileleri ve gazilerimizin katıldığı bir iftar yemeği verildi. Orduevindeki iftar yemeğine Milletvekili Namık Havutça, Belediye Başkanı Sedat Pekel, İlçe Müftüsü Cahit Çetin Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza ve Gaziler Derneği Başkanı Ömer Canbey de katıldı.

Bandırma Belediyesinin organize ettiği iftar yemeğine, vatan savunmasında değişik tarihlerde şehit düşmüş asker ve polislerimizin aileleri ile Güneydoğu Anadolu'da teröristlerle mücadelede yaralanan gazilerimiz ve aileleri katıldı.

80 kişinin katıldığı ve tasavvuf müziği ile başlayan iftar programında daha sonra Kur'an-ı Kerim ve dua okundu. Ezanla birlikte de iftarlar açıldı.

İftar yemeğinde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Sedat Pekel, bugün bizim vatanımızda özgür ve başı dik olarak yaşayabilmemiz için canlarını ortaya koyan aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize büyük minnet ve şükran borcumuz olduğunu söyledi.

Başkan Pekel şöyle dedi: O kahramanlar, pek çoğu daha ömürlerinin baharında canlarını bu vatana kurban ettiler. Böyle yüce bir özverinin taşıdığı anlamı kelimelerle anlatabilmek mümkün değil. Sizler de bir şehit anası, bir şehit babası, bir şehit eşi, bir şehit çocuğu ya da bir şehit kardeşi olmanın gururunu, dindirilmesi mümkün olmayan bir acıyla, hiçbir şeyi dolduramayacağı bir boşlukla birlikte yaşadınız. Ama şehitlik öyle yüce bir makam ki yüzyıllardan beri kahraman ulusumuzun evlatları hiç düşünmeden bu yola baş koyuyor. Bu süreç bundan sonra da sonsuza dek aynı ruhla yaşayacaktır.”

Başkan Pekel vatan ve özgürlük dendiğinde bizler için şehitlerimizle birlikte çok özel bir yeri olan kahraman gazilerimize de sonsuz minnet duyduğumuzu belirterek: Canı pahasına sürdürdükleri vatan savunmasında gözünü kırpmadan ölümün kucağına atlama cesaretine sahip o kahramanlar, Büyük Kurtarıcımız ATATÜRK'ün de gururla taşıdığı gazilik onuruna eriştiler. Eğer nasip olsa bu yolda şehit olmaktan da asla çekinmezlerdi” dedi.









erdoğan sucu
4.08.2012 17:52:34
bandırma belediye başkanı sedat pekele CHP Milletvekili Nmaık Hvautçaya şehit yakını olarak teşekkür ederiz Akpartili vekil cemal öztaylan şehit ailelerinin hatırını bile sormadı bizde seçim zamanı sandıkta hesap soracağız

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli