Şehit Ögretmen Defnedildi

Şehit Ögretmen Defnedildi

Ölümün ayırmadığı Van şehidi Bandırmalı Öğretmen Özgür Subaşıay Turgutlu`da Eşi Emel İzmir`de gözyaşlarıyla toprağa verildi.

TURGUTLU/MANŞET HABER

Depremin değil çürük yapının katlettiği Van şehidi Bandırmalı Öğretmen Özgür Subaşıay Turgutlu`da Eşi Emel İzmir`de gözyaşlarıyla toprağa verildi.



Geçtiğimiz Pazar günü Van’da meydana gelen 7.2 şiddetindeki deprem’de oturdukları binanın çökmesiyle enkaz altında kalarak can veren Özgür ve Emel Subaşıay çifti dün Turgutlu ve İzmir’de gözyaşları arasında toprağa verildi.

Depremde can veren genç çift Emel (26) ve Özgür Subaşıay (27) öğretmendi. Ege Üniversitesi’nde öğrenciyken tanışıp birbirlerine aşık olan genç çift, henüz üç ay önce hayatlarını birleştirmişti.

Pazar günü Van’ı yerinden oynatan deprem, onları evlerinde yakaladı.

Annesinin ifadesinde cesetleri birbirine sarılmış halde bulundu. Özgür Subaşıay’ın annesi Ayşe ve babası Mustafa Subaşıay deprem haberini alır almaz Erciş’e gitmiş, çocuklarının ve gelinlerinin cesetlerini teşhis eden çift gözyaşlarına boğulmuştu.

İlköğrenimini Turgutlu Gazi İlköğretim okulunda, Liseyi Turgutlu Anadolu Lisesinde okuyan

Özgür, Ege Üniversitesi Matematik Öğretmenliğini bitirdi. Özellikle öğrencilik döneminde zeki bir öğrenci olarak göze çarpan Özgür Subaşıay, öğretmenlik döneminde de başarıları ile dikkat çekiyordu.

Yaklaşık 1,5 yıl önce Van’a tayini çıkan Özgür 2006 yılından, Üniversite döneminden buyana beraber olduğu Emel ile 2011 yılı Temmuz ayında hayatını birleştirmişti.

Ecel’e Van depreminde yakalanan genç çiftin cenazesi önceki gün hava yoluyla Van’dan İzmir’e getirildi, oradan da Turgutlu Devlet Hastanesi morguna getirilen Özgür Subaşıay’ın cenazesi dün Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Turgutlu Belediyesi kabristanlığında toprağa verildi.

Cenazeye, Chp Manisa Milletvekili Hasan Ören, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz,

Manisa İl Jandarma Komutanı Albay Vural Erol, Manisa İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Turgutlu Belediye Başkanı M. Serhat Orhan, Bandırma Belediye Başkan vekili Muhsin Eker,Başkan yardımcısı Ozan Onur, Siyasi parti temsilcileri, çeşitli daire amirleri, öğretmenler, arkadaşları, Turgutlulu vatandaşlar ve Bandırmadan gelen Subaşıay ailesinin yakınları ve çok sayıda Bandırmalı katıldı. “Oğlumu öldüren deprem değil, çürük binadır” Özgür Subaşıay’ın annesi Ayşe Subaşıay yaptığı kısa açıklamada “Oğlumu öldüren deprem değil, çürük binadır düşünün 10 tane bina yıkılıyor bunlardan biride oğlumun yaşadığı bina yazık değimli bu gencecik insanlara, oğlumu ve gelinimi enkazdan çıkardıklarında halen birbirlerine sarılmış vaziyetteydiler” dedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı