Şehit Mehmet Günenç´in köşesi yeni binada

Şehit Mehmet Günenç´in köşesi yeni binada

Şehit Mehmet Günenç Lisesi, ?Liseler Vadisi?ne taşındı.

Bandırma´nın en köklü ve eski eğitim-öğretim kurumu Şehit Mehmet Günenç Lisesi, ?Liseler Vadisi?ne taşındı. Lise, 2018-2019 eğitim-öğretim yılından itibaren yeni binasında hizmet verecek.

Bu arada, Kore şehidi Mehmet Günenç´in köşesi de yeni okulda yerini aldı. Köşede, Günenç´in askeri üniforması, madalyaları ve fotoğrafları yer alıyor.

Bandırmalı topçu üsteğmen Mehmet Günenç, 1951 yılında, Kore´ye giden Türk tugayında şehit düşen 721 kişi arasında yer almıştı.

Günenç´in şehitlik öyküsü ise tam bir destandır. Günenç, 1951 yılında, Kore´deki ?Kunuri Savaşları?nda, ?Topçu Gözetleme Birliği?nde görevlidir. Bu birliğin görevi, düşmanın hareketlerini, Türk karargahına önceden bildirmektir. Gerideki Türk tugayının güvenliği, onun, görevini tam anlamıyla gerçekleştirmesine bağlıdır. Çatışmaların çok yoğunlaştığı, düşmanın üstün bir sayı çoğunluğu ile gerçekleştirdiği saldırılar karşısında, 9. Bölük ve onun askerleri, gecenin korkunç karanlığında kahramanca savaşmışlardır.

Mehmet Günenç, düşman kuvvetlerinin, kendi gözetleme alanı içine girdiğini görünce, arkadaki Türk topçusuna, kendisinin de içinde bulunduğu muharebe alanının koordinatlarını vererek, üzerine topçu ateşi istemiştir. Gerideki topçu idare merkezi, ?Düşmanla birbirinize girmişsiniz, size de zarar vereceğiz? diye uyarınca Günenç, kendisini tarihe geçirtecek şu yanıtı vermiştir:

?Zararı yok. Biz yok olalım, tugay kurtulsun. Allahaısmarladık!?

28 yaşındaki Mehmet Günenç´in son sözleridir, bunlar.

Kore şehidi Mehmet Günenç´in naaşı bulunamadığı için mezarı da yoktur.  Önder BALIKÇI

/resimler/2018-9/14/2118377976374.jpg



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli