Şehirlerin Geleceği İstanbul´da konuşulacak

Şehirlerin Geleceği İstanbul´da konuşulacak

WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler tarafından düzenlenen Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu bu yıl beşinci kez yapılacak.

  • Sempozyumda, İstanbul gibi yoğun nüfusa sahip ve iklim değişikliğinden en fazla etkilenen metropolleri önümüzdeki 30 yılda neler beklediği ele alınacak.
  • Türkiye´nin de altına imza attığı uluslararası anlaşmalarda yer alan taahhütlerin nasıl hayata geçirileceği de sempozyumda tartışılacak konular arasında yer alıyor.

/resimler/2017-10/2/1117159521531.jpg

Dünya Kaynakları Enstitüsü (WRI) Türkiye Sürdürülebilir Şehirler tarafından düzenlenen 5. Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu´na bu yıl İstanbul ev sahipliği yapıyor. 26 Ekim 2017 Perşembe günü The Marmara Taksim Otel´de gerçekleştirilecek sempozyumda başarılı şehircilik uygulamaları çerçevesinde ?geleceğin şehirleri´ masaya yatırılacak. Dünyadan ve Türkiye´den alanında uzman 25 konuşmacı, İstanbul gibi çok büyük bir nüfusa sahip ve iklim değişikliğinin olumsuz sonuçlarından en fazla etkilenen metropolleri önümüzdeki yıllarda neler beklediğini ayrıntılı olarak tartışacak.

Enerji Verimliliğinden Trafiğe Şehir Sorunlarına Çözüm Önerileri

Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu´nda kamu, özel sektör, akademi ve uluslararası kuruluşlardan temsilciler ?Geleceğin Şehirleri?, ?Yaşam Kalitesini Artıran Çözümler?, ?Akıllı Şehirler? ve ?Kentsel Enerji Verimliliği? başlıkları altında bilgi, deneyim ve çözüm önerilerini paylaşacak. Sempozyum, ?herkes için yaşanabilir şehirler´ yaklaşımıyla kentlerin nasıl inşa edilip yönetilmesi gerektiği konusunda kamudan özel sektöre tüm kent aktörleri için bir yol haritası çizmeyi hedefliyor.

Türkiye de Uluslararası Anlaşmaları İmzaladı

2013 yılından bu yana Türkiye´de farklı kentlerin ev sahipliği yaptığı Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu daha önce İzmir ve Sakarya´da düzenlendi.

2015 ve 2016 yılındaki sempozyumlarda, kentlerin yaşanabilirliğini ve sürdürülebilirliğini artırmak için önem arz eden BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, Habitat III ile kabul edilen Yeni Kentsel Gündem, Brezilya Yol Güvenliği Deklarasyonu ve COP 21 Paris Antlaşması gibi küresel anlaşmalar ele alındı. Bu yılın gündeminde ise iklim, kentleşme ve yol güvenliği gibi konularda 2030 yılına kadar net hedefler koyan ve Türkiye´nin de altına imza attığı uluslararası anlaşmalarda yer alan taahhütlerin kentlerde nasıl hayata geçirilebileceği başlıkları yer alıyor.

Arconic Foundation, Danfoss, Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu ve Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi´nin (IICEC) destek verdiği etkinlik özel sektör, uluslararası kurum ve kuruluş, üniversite ve sivil toplum kuruluşlarının temsicilerinin katılımıyla basına açık olarak gerçekleştirilecek.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli