Şehir içi trafiğini çıldırtan TIR'LAR

Şehir içi trafiğini çıldırtan TIR

Çevre yolunu takip ederek Çelebi limana gitmek isteyen yabancı TIR ların, Türkçe tabelaları okuyamaması sonucu meydana gelen kargaşa çarşı trafiğini olumsuz etkiliyor.

Bursa ve Balıkesir istikametinden gelerek çevre yolundan Bandırma Çelebi limanı’na gitmeleri gereken TIR’lar şehir merkezine girince Atatürk Caddesi ile İnönü Caddesi’nin kesiştiği ışıklı kavşakta araç ve yaya trafiğinin kilitlenmesine sebep oldu. 

Yanlış istikametten geldiklerini fark eden bazı TIR sürücüleri geldikleri yöne ışıklı kavşaktan geri dönmek istemesinde ise kent merkezinde önemli araç ve yaya trafiği olumsuzluğu yaşandı.

Kent merkezine hatalı giriş yapan kamyon ve TIR’ların Türk araçları yanında özellikle yabancı ülkelere ait olduğuna dikkat çeken vatandaşlar kent girişindeki “ Şehir Merkezi” yazısı bulunan tabelanın yabancı dilde de yazılması gerekiyor diyerek bu konuda önlem alınması isteniyor. Erdem ÖZCAN 



Davut Demir
7.02.2023 22:19:23
Sadece karayolundaki tabela yanlışlığından şehir içine tır girmiyor. Birçok Bandırma'da ikamet eden tır şoförü de araçlarını şehir içine getiriyor. 100. Yıl, 600 Evler zaten tır parkı gibi. Ayrıca Paşabayır, Sunullah mahalleleri kenar sokaklarında bir çok tır var. Daha bir hafta önce canlı tavuk taşıyan römorklu bir tır 912 sokakta parketmiş bir arabaya çarptı.

Anahtar Kelimeler: Şehir trafiğini çıldırtan '
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı