Şeffaflık önkoşul, Borsa’dan 2023 yılı faaliyet açıklaması

Şeffaflık önkoşul, Borsa’dan 2023 yılı faaliyet açıklaması

Bandırma Ticaret Borsası (BTB), 2023 yılı çalışmaları hakkında gazetecilere bilgi verdi.

Bandırma Ticaret Borsası (BTB), 2023 yılı çalışmaları hakkında gazetecilere bilgi verdi.

Borsanın yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, kadın ve genç girişimciler kurulu üyelerinin de katıldığı basın toplantısında önce Borsa Genel Sekreteri Ertunç İşbay sunum yaptı. İşbay, Borsanın kuruluş tarihi olan 1940’dan günümüze gerçekleşen çeşitli çalışma ve atılımları anlattı.

Ardından konuşan Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Can Ata Tan, 2023 yılı faaliyet ve yatırımları hakkında bilgi verdi.

Borsanın 2023 yılı toplam işlem hacminin 50 milyar TL, tescil işlemi gelirinin ise 22,5 milyon TL olduğunu belirten Tan, şunları söyledi:

“Borsamız, 2023 yılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) faaliyet raporuna göre, yüzde 167 büyüme ile ülkemizdeki 113 borsa arasında en yüksek büyüme ivmesini gerçekleştirdi. Borsamız bünyesindeki 57 bin ton kapasiteli alanımızda gerçekleşen Lisanslı Depoculuk(LİDAŞ), 2023 yılında yüzde 76 oranında doluluğa sahip oldu. Aynı yıl, Lisanslı Depoculuk’tan 20 milyon TL ciro elde ettik.”

Daha sonra Borsa üyesi, yüksek ihracat potansiyeli bulunan beş firmaya plaketleri verildi. Bupiliç Entegre Ticaret, Has Tavuk Ticaret A.Ş., Akua Su Ürünleri, Aytekin Yumurta ve BANVİT, plaketlerini Borsa yöneticilerinin ellerinden aldılar.

CUMHURİYET ORMANI

Toplantının ardından Borsa yöneticileri, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılı dolayısıyla “Cumhuriyet Ormanı” kurulmasının ilk adımını attılar. Yöneticiler, Bandırma Orman İşletme Müdürlüğü’nün, kendileri için Karadağ’da tahsis ettiği 70 dekarlık alana fidan diktiler. Alana toplam 10 bin adet fidan dikileceği bildirildi.  ÖNDER BALIKÇI 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı