Seçime Doğru Kim!... Kimdir?

Seçime Doğru Kim!... Kimdir?

31 Mart Mahalli seçimleri öncesi partilerinden Belediye Başkan Aday Adayı olan siyasi kimlikleri sırasıyla Bandırma seçmenine tanıtıyoruz.

1965 yılında Bandırma’nın Sahil Yenice Köyünde doğdum. Evliyim ve 2 çocuk babasıyım. İlk okulu köyümde bitirdim. Orta okulu Bandırma Şehit Süleymanbey, Liseyi yine Bandırma’da Şehit Mehmet Gönenç Lisesinde bitirdim.

Üniversiteyi Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinde bitirdim. Kalp Hastalıkları Dalında Uzmanlık eğitimimi İstanbul Siyami Ersek Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesinde yaptım. Üniversite hayatımda öğrenci temsilciliği dahil bir çok sosyal etkinliklerde görev aldım.

Mecburi hizmetim

1998 -2000 yılları arasında Şanlıurfa Devlet Hastanesinin ilk Kardiyoloji uzmanı olarak yaptım.2000 - 2014 yılları arasında Bandırma SSK ve Devlet hastanelerinde çalıştım.

2002- 2006 yılları arasında Türk Tabipleri Birliği Temsilciliği ,

2006 -2010 yılları arasında da Sağlık Emekçileri Sendikası  (Ses) Bandırma temsilciliği 2012 -2014 yılları arasında Bandırma Kent Konseyi Başkanlığı görevlerinde bulundum. ÇYDD 2006-2008 yönetim kurulu üyeliği ve 2004 yılından buyana Balkan Göçmenleri Derneğinde yönetim kurulu üyesi olarak görev almaktayım. Aynı zamanda 911 arama kurtarma, ADD, Bandırma Dağcılık Kulübü, Türk Kardiyoloji Derneğinde de üyeliklerim bulunmaktadır.

2014 yılında memurluktan ayrılarak Bandırma Belediye Başkanlığına Aday adayı oldum. Ön seçime katıldım. 2014 - 2018 arası yerel seçimlerinde Bandırma Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesine 1.sıradan meclis üyesi seçildim. Çevre ve sağlık komisyonunda görev aldım. Bu dönemde çocuklara yönelik madde bağımlılığının önlenmesine yönelik başarılı bir çok çalışma yaptık. 

2018 yılında Milletvekilliği aday adaylığa başvuruda bulundum. 2019 yılında Bandırma Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesine 1. Sıradan Meclis üyesi seçilerek sağlık komisyonunda görev aldım. 2020 Ocak ayında ilçe kongresi seçimleri öncesinde tabandan gelen yoğun talep doğrultusunda ilçe örgütünün toparlanması ihtiyacından dolayı Büyükşehir Belediye Meclis üyeliğinden istifa ederek, Kongre tarihine 1 hafta kala aday oldum.

Büyük bir oy farkı ile ilçe başkanı seçilerek, 3 yıl boyunca onurla ve gururla partime hizmet ettim. Pandemi gibi zor bir dönemde yönetim kurulu arkadaşlarımızla beraber başarılı çalışmalar yaptık. İlk görevi devraldığımız gün “Güler Yüzlü Örgüt“ sloganı ile yüzümüzü halkımıza döndük. 

Özellikle oy oranımızın az olduğu bölgelere ağırlık verdik. Üye sayımızı arttırdık. Üyesi olmayan hiç bir mahallemiz kalmadı. Pandemi sürecinde ihtiyaç sahiplerine yönelik Yerel bir Kooperatif ile anlaşarak (Eğit-Koop) alışveriş kampanyası başlattık. 

Hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü olduk. Yine bu süreçte evde eğitimde aksamalar yaşayan çocuklar için tablet kampanyası gerçekleştirdik. Bandırma Körfezi müsilaj raporu ,Zeytin Raporu ve Kardeş örgüt projesi gibi çalışmalarımızı O dönemki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na bizzat sunduk.  Ayrıca Öbek çalışmaları, Aile Destekleri Sigortası, İlk kez oy kullanacak gençler için Kadın kollarımız ve Gençlik kollarımız işe birlikte başarılı çalışmalar yaptık.

2023 yılında genel seçimlerinde 5. Sıradan Balıkesir Milletvekili adayı oldum. Seçim çalışmaları sürecinde de bütün Balıkesir de örgütlerimiz ile birlikte çok yoğun  çalışmalar yaptık.

31 Mart 2024  yerel seçimlerinde mesleki, sivil toplum kuruluşlarındaki çalışmalarım ve siyasi tecrübelerim ile beraber Bandırma’mızı hak ettiği vizyonda yöneterek, halkımızın taktirini kazanacak hizmetler yaparak ve eserler bırakarak doğduğum büyüdüğüm bu şehre hizmet etmek istiyorum. Biliyorum ki halkımızın sevgisini ve taktirini kazanırsak  partimizin oy oranı da artacaktır.    Kardiyolog Dr. Selim Panç

                                                          Bandırma Belediye Başkanı Aday Adayı



Anahtar Kelimeler: Seçime Doğru !... Kimdir?
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı