Savundu mu? Yerdi mi ?

Savundu mu? Yerdi mi ?

Kırcı, Zeytin yasa tasarısının geri çekilmesini hem övdü, hemde gereklilikten dem vurdu.

AKP Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı Bayram ziyaretleri nedeni ile geldiği Erdek İlçe Teşkilatında partilileri ile kucaklartı.

/resimler/2017-6/25/2226083406967.jpg

Erdek AKP İlçe Başkanlığındaki sıcak karşılamaya aynı yakınlıkta karşılık veren Kırcı teşkilatın çalışmalarını övdü ve kendilerine teşekkür etti.

Kırcı konuşmasını bir süre önce arkasında büyük kamu oyu tepkisi bırakan zeytin yasa tasarısının geri çekilmesine getirdi.

Kırcı, Hükümetin ve Tarım Bakanlığının, tarımsal istihsal kapsamındaki alanların kendileri için değerli olduğundan dem vurarak tarım arazilerinde betona karşı olduklarını vurgulamasına rağmen, sanayi´de iş ve istihdamın önemine değinip, Şirinçavuş´ta ihtisas sanayisine engel teşkil eden zeytinlikler için mevcut bir zeytin yaysası bulunmamasını gösterdi.

Kırcı, önümdeki günlerde konuya ilişkin meclis çalışmalarının devam edeceğini vurgulayarak ?Yasa tasarısı geri çekildi bizi burada ilgilendiren Şirin çavuş köyü civarında kurulmak istenen ihtisas organize sanayi bölgesi. Yasa geçmedi ama olsun biz milletimize rağmen bir şey yapma derdinde değiliz. ?

?Sanayi Bakanımız ile konuşu istişare ettik. İlk etapta ertelendi ama bu Bandırma ve bölgesine böyle bir şey kazandırılması ekonomi açısından, istihdam açısından güzel bir proje idi. Bunda da vardır bir hayır. Biz her yerde şunu söylüyoruz, Ekilebilecek tarım yapılabilecek bir karış toprağımızın üzerinde fabrika kurmak niyetinde değiliz.? Dedi.

Kırcı, ?İnananın Zeytinin daha bir kanunu yok, bilinçli zeytincilik yapılmıyor, İnşallah bundan sonra çalışılır. İstiyoruz ama sanayileşme olsun, çevreye de zarar vermeden olsun bunların yolunu aşmanın yollarına bakıyoruz.? Dedi.

Kırcı daha sonra konuyu Merinos´a getirerek Tarım Bakanından burası için yaptığı talebe Bakandan aldığı yanıtı anlattı.

Kırcı, tarım bakanının bir gün programına aldığı Bandırma ya geldiğinde bizzat Merinos´a giderek yeri gördüğünü ve Rektöre arazinin tamamını Ziraat Fakültesine tahsis ederek tarım yapmak kaydı ile vermeyi kabul ettiğini söyledi.

Tarım arazilerinin üzerine getirilip taş bina dikilmemesi arzusunun kendi zihniyetleri olduğunu açıkladı.

Kırcı, daha sonra Erdek´te partililerine yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti ve kendilerinden olsun olmasın etraflarındaki tüm komşularına sıcak ve samimi yaklaşmalarını istedi.

/resimler/2017-6/25/2227316689850.jpg



Anahtar Kelimeler: Savundu Yerdi
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı