Satranç´ta hedef yüksek

Satranç´ta hedef yüksek

Satranç´ta iddialı olan Bandırma Galatasaraylılar derneği "Galatasaray Satranç Akademisi"ni Bandırma´ya taşıdı.

Satranç´ta bilgi, özgüven, hamle ve planlama koordinasyonu yüksek genç dimalar yetiştirilmesine katkı veren Bandırma Galatasaraylılar Derneği birinci dönemi tamamlanmak üzere olan "Galatasaray Satranç Akademisi"ni yerinde incelemek ve ilçe bazında durum değerlendirmesinde bulunmak üzere Milli Takımlar Altyapısı ve Galatasaray Satranç Baş Antrenörü Yakup Erturan´ı Bandırma´ya getirdi.

/resimler/2018-2/17/0137575124938.jpg

Dünyaca ünlü satranç´çımız Yakup Erturan beraberinde Bandırma Galatasaraylılar derneği Başkanı Hakan Yücel ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ilk ziyaretlerini Belediye Başkanı Dursun Mirza´ya yaptılar.

Belediye Başkanlık makamındaki görüşmede Bandırma´da Satranç´a karşı ilginin arttırılması amacı ile bir dizi çalışmalar yapılması, öncelikle Cumhuriyet alanı çevresinde sokak Satranç´ı hazırlayarak zaman zaman turnuvalar düzenlenmesinde mutabık kalındı.

Milli Antrenör Erturan Belediye Başkanlığındaki ziyaret anısında Başkan Dursun Mirza´ya minyatür Satranç takımı ile Galatasaray Forması armağan ederken, başkan Dursun Mirza´da kendisine Bandırma Vapuru maketi armağan etti.

/resimler/2018-2/17/0145287946252.jpg

Milli Satranç Antrenörü Yakup Erturan ile Bandırma Galatasaraylıların ikinci durağı Marmara İlkokulu oldu. Marmara İlkokulunda hazırlanan Satranç takımı incelerdi karşılıklı soruların yanıt bulduğu incelemete Erturan, Maramara İlkokulu takımınının konumunu yeterli buldu. Okul Müdürü Maksut Kaya ile Satranç öğretmeni Ayhan Aykaç, Milli Antrenör Erduman´a okullarını ziyaretleri anısına bir buket çiçek aramağan ederek katkı ve katılımlarından dolayı Galatasaraylılar camiasına teşekkür ettiler.

Milli Antrenör Erduman´ın Bandırma programı elbette bukadarla sınırlı kalmadı. Bandırma Galatasaraylılar derneği ve Milli Antrenör Erturan Hoca´nın eğitim kurumları ve okul Satranç takımlarını ziyaret inceleme ve irdeleme programı Enerji-Sa Fen lisesi ile devam etti.

Tecrübeli Hocan Enerji-Sa Fen lisesinde de Satranç takımına hamlelerin püf noktasını anlatırken zaman zaman uygulamaya geçti ve başarılı öğrenciler ile antrenman yaptı.

Milli Antrenör Erduman, Fen lisesi ardından Özel Amerikan Kolej´e geçerek burada da öğrencilerle bir toplantı yaparak, öğrencilerin özgür sorularını yanıtladı.

Erduman, Bandırma Galatasaraylılar derneği koordinatörlüğünde, temsilcisi Satranç Antrenörü Esra Ar nezaretinde "Galatasaray Satranç Akademisi" ne devam eden öğrencilerin performans seviyelerinden memnun olduğunu açıkladı.

Bandırma Galatasaraylılar  Derneğinin Bandırma´daki eğitim standartına katkı sağlamak amacı ile yaşama kattığı "Galatasaray Satranç Akademisi" ilk dönemini başarıyla noktalaması ardından gerçekleştirilen final gösterisi Liman AVM´de yapıldı.

Çeşitli okullarda bulunan Satranç oyuncuları Liman AVM´de hazırlanan final müsabakası için Milli Antrenör Yakup Erturan ile karşılaştılar.

Yaklaşık 22 Satranç oyuncusu ile aynı anda mücadele eden Erturan, hamleleri dikkatle izleyip oyunculara Satranç´ın tekniklerini anlattı.

Liman AVM´deki final gösterisini ailelerde büyük bir merak ve heyecanla izledi.



Anahtar Kelimeler: Satranç hedef yüksek
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli