Satranç turnuvasına ilgi

Satranç turnuvasına ilgi

FEMAT-Bandırma Rotary Kulübü’nce düzenlenen turnuvaya 110 yarışmacı katıldı

FEMAT Bandırma Satranç Kulübü ve Bandırma Rotary Kulübü’nün işbirliğiyle düzenlenen satranç turnuvası sona erdi.

Türkiye Satranç Turnuvası’na bağlı olarak düzenlenip, Eken Prestige Oteli’nde iki gün süren turnuva dört kategoride gerçekleşti. A kategorisinde yaş sınırı bulunmazken, B, C ve D kategorilerinde, 6-11 yaş arası öğrenciler yarıştı.

110 yarışmacının katıldığı turnuvanın A kategorisinde birinciliği, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde okuyan Türkmenistan uyruklu Alymbay Yuldashev, B kategorisinde Mert Yavuz, C kategorisinde Ege Kayguluoğlu ve D kategorisinde Muhammed Emin Arslan elde etti.

Bandırma’da 2013 yılında kurulup hâlen başkanlığını Göker Ceylan’ın yaptığı FEMAT Bandırma Satranç Kulübü ile Bandırma Rotary Kulübü’nün ortaklaşa düzenledikleri turnuvanın kupa, madalya ve sertifikaları Bandırma Rotary Kulübü yöneticileri ve 2440. Bölge eski Guvarnörü Ali Bor tarafından verildi.

Ödül töreninde bir konuşma yapan, 27 üyeye sahip Bandırma Rotary Kulübü Başkanı Fatma Sibel Salı, satranç sporunun gelişmesi için bundan sonra da çabalarını sürdüreceklerini vurgulayarak, bu turnuvayı geleneksel duruma getireceklerini belirtti. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Satranç turnuvasına
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı