Satırlı, "Petrol-İş üye sayısı daha da artacak"

Satırlı,

Başkan Satırlı, “BAGFAŞ’ta bir yıldır sürdürdüğümüz örgütlenme çalışmalarımız başarıyla sonuçlandı. Böylece 1999 yılından beri BAGFAŞ ile ilk kez yetki anlaşması yaptık."

Petrol-İş Sendikası Bandırma Şube Başkanı İlyas Satırlı, düzenlediği basın toplantısında, sendikalarının örgütlenme çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Şubenin başkan yardımcısı ve mali işler sekreteri Gökhan Yavaş, yönetim kurulu üyesi Samet Titiz ve sendikanın BAGFAŞ temsilcisi Hakan Özakbaş ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Satırlı, şunları söyledi:

“BAGFAŞ’ta bir yıldır sürdürdüğümüz örgütlenme çalışmalarımız başarıyla sonuçlandı. Böylece 1999 yılından beri BAGFAŞ ile ilk kez yetki anlaşması yaptık. 151 işçiyi kapsayan yetki anlaşmasının süresi üç yıl. Ancak daha sonra BAGFAŞ işvereni, kapanan fosforik asit, AS ve DAP üniteleri nedeniyle 31’i sendikamız üyesi olmak üzere 35 arkadaşımızı tüm haklarını ödeyerek işten çıkardı. Bunlardan ikisi sonra yeniden işe alındı. İşveren, bu tesislerin faaliyete geçmesinin ardından çıkardığı diğer arkadaşlarımızı da işe alacağını söyledi. Tabii ki hiçbir arkadaşımızın işini kaybetmesini istemeyiz. Halen BAGFAŞ’ta, sendikamız üyesi 146 işçi çalışıyor.”

BAGFAŞ’a aldıkları üç yıllık yetkilerinin kolay kolay düşmeyeceğini öne süren Satırlı, sendikalarına üye olan işçilerin sayılarını artırmak için çaba harcadıklarını belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

“Biz, göreve geldiğimizde sendikamızın 500 dolayında üyesi vardı. Şimdi toplam üye sayımız 868’i buldu. Görev süremizin sonunda bu sayıyı binin üzerine çıkarmak istiyoruz. Şimdi Eti Maden İşletmeleri’ne ait bor karbür tesisinin yapım çalışmaları sürüyor. Bu tesiste 200’ün üstünde işçi çalışacak. Bu işçilerimizi de sendikamıza üye yapmaya çalışacağız.”

Petrol-İş Sendikası Bandırma Şube Başkanı İlyas Satırlı, BANVİT A.Ş.’de de örgütlenme çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekledi.  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Satırlı "Petrol- sayısı artacak"
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı