Şark kurnazlığı!...

Şark kurnazlığı!...

Edincik`te yapımı süren yeni beton santrali vahşi depolama nedeni ile şikayete maruz kaldı.

Halit Sezgin tarafından tarla olarak alınıp, çevre düzen planı ``ÇED gereksizdir`` izni alındıktan sonra Yazıcıoğlu firmasına beton santrali yapılmak üzere satılan yatırım çevre komşularının şikayetine neden oldu.

Edincik`te yaşanan gelişme nüfus kullanılarak her şey yasalara uygun yapıldı. Borsa Başkanı Halit Sezgin Bandırma- Gönen karayolu, Edincik- Çinge köyü yolu kavşağında yatırım için aldığı 7 dönümlük tarlanın vasfını değiştirerek ``ÇED raporu gereksizdir`` yatırım izni aldıktan sonra, Beton santrali yapmak üzere Bandırma, Gönen-Çanakkale kavşağı bölünmüş yol inşaatı müteahhidi Yazıcıoğlu şirketine satması, çevredeki tarla komşularının asıl amaç hakkında bildi sahibi olmasına neden oldu.

Aynı zamanda çalışmaları devam eden karayolu yapımı nedeni ile, Edincik Karabayır altında bulunan Karayolları asfalt plenti`ni de kiralamak suretiyle kullanım hakkını alan Yazıcıoğlu firması bölgesel yapılanma ile yatırım hedefleri yüksek Edincik yöresinde tesisleşmek istemesi, çevresindeki tarla komşularının aklını karıştırdı.

Borsa Başkanı Halit Sezgin`in konum ve nüfusunu kullanarak tarla vasfında satın aldığı 7 bin m2 alanı 1/25.000 plan, 1/5000 plan ve 1/1000 lik planlarla çevre düzen planını değiştirip tarlayı tarım alanından çıkartıp, depolama sahası olarak Edincik Belediye meclisinden geçirmesi, İl özel idaresi vasıtası ile il genel meclisinden ``ÇED gereksizdir`` diye rapor alması ardından sözde depolama sahası olarak performans kazandırdığı tarlayı, Yatırım ruhsatlı değeri ile Yazıcıoğlu firmasına beton santrali yapmak üzere sattı.

Bu satıştan önemli miktarda kazanç sağlayan Halit Sezgin, depolama sahası olarak gündeme taşıdığı projeyi, aynı amaç içinde Beton depolaması anlamında kullanılmak üzere büyük karla satınca, Tarlanın yeni sahibi Yazıcıoğlu firması, Beton, Kum, Çakıl vs. depolama alanı altyapı çalışmalarına başladı.

Son derece seri gelişen olaylar karşısında ilgi ve bilgiden yoksun çevre komşuları, Beton santrali çalışmalarını görünce başta Balıkesir Valiliği, Başbakanlık, Çevre Bakanlığı, İl çevre, Bandırma Kaymakamlığı ve Edincik Belediyesine gönderdiği şikayet dilekçeleri ile vahşi depolamanın önüne geçilmesi talebinde bulunuldu.

Halit Sezgin tarafından tarla olarak alınıp vasfı değiştirildikten sonra, Balıkesir İl genel Meclisinden ``ÇED raporuna gerek yoktur`` izni çıkartılıp, ruhsatlandırılarak ekonomik değeri tarla`dan, Sanayi arsasına yükseltilen vahşi depolama alanı şimdi çevre komşularının şikayet ve mücadele davası oldu.

Söz konusu vahşi depolama alanından 1. derece etkilenecek olan komşusu Sedat Kaleci isimli vatandaş ``Yapılan çalışma makam, mevkii, nüfus ve siyasi kimlik kullanılarak rant elde edilmiştir.``

``Onlar bu yetkilerini insanlık ayıbı olarak kullanmışlardır, Bizde vahşi depolamadan olumsuz etkilenecek çevre komşuları olarak hukuk mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.`` dedi.

 

 



tanzer pekkan
3.08.2013 16:36:18
başkanım hayırlı işler.rıfat başkan sana böyle şeyler mi öğretiyor.pisagor üçgeni haaa.ayarla-indiiirrrr.çaaakkk.seçimden sonra olmuştur buda allah bilir. ben başkanımın güzelim tarım arazilerine sanayi yatırımları yapılmasını tenkit edici söylevlerini hatırladım birden.bune perhiz be ne lahana turşusu başkanım.yoksa başkanlardamı ***başkanın dediğini yap...yaptığını yapmaa *** katagorisine girdiler.ankara havalarınamı geldin başkan.edinciğin bağlarıda.ovuştur ovuştur kolları.ne zaman öğrendin sen bu yolları.derleeeeer adama başkan.

Mehmet Kamer
3.08.2013 16:40:02
Bir seminer için geldiğim Borsa`nın duvarında Peygamberimizin dürüst tacir için söylediği veciz sözü okumuştum!.. Bence başkan o yazıtı hemen kaldırmalısın!..

Arif Yeşiloğlu-Şarköy Müftüsü
3.08.2013 16:44:09
Kandil mesajlarına göz gezdirirken, gözüme ilişti. sanırım başkan aldığı tarlaya kısa zamanda 20 kat değer kazandırmıştır. Dürüst tacirin kar marjı bu olmamalıdır. Bu ederin satışı kaça gerçekleşti ise, mal sahibine derhal takdim edilmeli ve helallik alınmalıdır.

Tayfun Taylan
7.08.2013 10:12:20
Başkan işini bilir. kibar durur hep lüpletir. ohhh hayırlı işler başkanım...

20.08.2013 10:14:29
güzel hikaye olmuş, yazan kişiyi tebrik ediyorum!

  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı