Sarı’nın çalışma raporu kabul edildi

Sarı’nın çalışma raporu kabul edildi

Erdek Belediyesinde Encümen ve komisyonlara seçim yapıldı

Erdek Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplantısı gerçekleşti.

Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı’nın başkanlığında gerçekleşen toplantıda çeşitli konuların yanı sıra belediyenin 2019 yılı kesin hesaplarının yanı sıra Sarı’nın yıllık çalışma raporu da görüşüldü. Çalışma raporu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) grubunun “ret” oyuna karşı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grubunun oylarıyla kabul edildi.

Toplantıyı CHP İlçe Başkanı Hale Tuna ve İYİ Parti İlçe Başkanı Arif Demir de izledi.

                                   ENCÜMEN VE KOMİSYON SEÇİMLERİ

Toplantıda önce encümen üyelikleri seçimi vardı. Seçimden önce söz alan AKP’li Orhan Narin, 3 olan encümen üyelikleri sayısının 5’e çıkarılmasını önerdi. Öneri, CHP grubu tarafından uygun görülmedi. Gizli oyla yapılan seçimlerde geçen yılki encümen üyeleri olan CHP’li Burhan Karışık ve Nimet Kalafat, 15’er oyla yeniden encümen üyeliklerine seçildiler.

Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerinin yine 3’ten 5’e çıkarılması için AKP’li Orhan Narin’in önerisi reddedildi. Yapılan açık oylamada komisyona CHP’den Canan Kırdar, İYİ Parti’den Murat Çolak, AK  Parti’den Mehmet Ali Yağcı seçildiler.

İmar Komisyonu seçiminde ise CHP’den Hasan Yapakçı, İYİ Parti’den İbrahim İlhan ve AKP’den Çisem Tanrıöver Özhuy’a görev verildi.

                                              GELİR-GİDER BÜTÇELERİ

Toplantıda, Erdek Belediyesi’nin 2019 yılına ait gelir ve gider bütçeleri de görüşüldü.

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, 2019 yılı gelirlerinin 40 milyon 483 bin 928 lira 25 kuruş, giderlerinin ise 51 milyon 917 bin 904 lira 40 kuruş olduğunu açıklarken, şunları söyledi:

“2019 yılı gelir ve giderlerimiz arasında 11 milyon lira cari açık gözükse de, tahakkuk eden, ancak alamadığımız 20 milyon lira alacağımız var. Son çıkan ‘İmar Barışı’ nedeniyle imara aykırı yapıların sahiplerine kestiğimiz 6,5 milyon liralık paramız Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne gitti. 2019 yılı rakamlarından mutluyum. Kaldı ki, 2017, 2018 ve 2019 yıllarına ait Sayıştay raporları da bütçemizin iyi gidişatını doğruluyor. Sayıştay raporların çok önemsiyor ve gerekli buluyoruz.”

                                          ÇALIŞMA RAPORU KABUL EDİLDİ

Toplantının sonunda, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın çalışma raporu görüşüldü. Raporun görüşülmesine başlanmasından önce yasa ve yönetmelik gereğince Sarı, yerini Meclis 1. Başkan Vekili Recep Eren’e bıraktı. Başkan Sarı’nın çalışma raporu hakkında ayrıntılı bilgi vermesinin ardından oylamaya geçildi. AKP grubunun “ret” oyu verdiği rapor, CHP grubunun oylarıyla kabul edildi.    ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: çalışma raporu kabul edildi
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false