Sarı’dan İstiklal Marşı değerlendirmesi

Sarı’dan İstiklal Marşı değerlendirmesi

Hüseyin Sarı, “12 Mart 1921, İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü” ile ilgili olarak açıklama yaptı.

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, “12 Mart 1921, İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü” ile ilgili olarak açıklama yaptı.

Sarı’nın açıklaması şöyle:

“Yurdumuz, düşman işgaline uğramış, her tarafımız kuşatılmış, ancak şair, dizelerine ‘KORKMA’ diyerek başlıyor.

İstiklal Marşı, bağımsızlığımızın, cumhuriyetimizin ve her zorluğa karşı dimdik ayakta duruşumuzun sembolüdür. Yokluk içinde yok olmak üzere bulunan bir milletin kültüründen doğuşunun, var olma mücadelesinin aktarıldığı, o günlerden kalan en güzel anımızdır.

Bugün hepimize düşen görev, geçmişte gösterilen çabaların anlam ve öneminin bilincine vararak, atalarımızın emaneti olan vatan topraklarımıza sahip çıkmak ve cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatmaktır. Bugünlere gelmemizde nice şehitlerin kanı, nice gazilerin şeref payı vardır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle anıyor, İstiklal Marşı’mızın kabulünün 99. Yılını kutluyorum. Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.”



Anahtar Kelimeler: İstiklal Marşı değerlendirmesi
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı