Sarı´dan BAGFAŞ açıklaması ?1975 yılından beri ruhsatları yok?

Sarı´dan BAGFAŞ açıklaması ?1975 yılından beri ruhsatları yok?

Sarı, Bağfaş´ın ruhsatsız yapı inşası nedeniyle verdiği idari para cezasının temyizden döndüğünü doğruladı.

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş.´ye, ruhsatsız yapı inşası nedeniyle verdiği idari para cezasının temyizden döndüğünü doğruladı.

/resimler/2018-10/19/2335021683858.jpg

Sarı, konuya şöyle açıklık getirdi:

?BAGFAŞ´ın, ilçemiz sınırları içindeki 60 dönümlük alanda tesisleri vardı. Daha sonra bu alanın yanında, 20 dönümlük bir bölgede, Almanya´dan alacakları krediyle yeni bir fabrika kurmak istediler. Almanlar, krediyi vermek için ruhsat isteyince BAGFAŞ, belediyemize başvurdu. Bunun üzerine baktık ki, daha önce yapılan ve 1975 yılından beri çalışan eski fabrikalarının ruhsatı yok. Tabii ki yasa ve yönetmeliklere uyulmadığı için yeni fabrikaya da ruhsat vermedik. Daha sonra başvurdukları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nden de ruhsat alamadılar. Ardından yeni bir imar planı yaptılarsa da bunlar da kıyı kanununa aykırı, mevzuatlara uygun değildi. Son olarak çıkan imar affından yararlandılar.?

Sarı, ?Üstelik bu şirket, halka açık ve borsada işlemin yapıldığı bir kuruluş. Bunun üzerine ruhsatsız eski yapılar için şirkete 1 milyon 850 bin lira ceza yazmıştık. Şimdi mahkeme bu para cezasını iptal etti? dedi.    Önder BALIKÇI



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli