Sarı, panelde konuştu

Sarı, panelde konuştu

Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı: “Erdek ve Bandırma’yı bir bütün olarak düşünüyoruz”

Trakya Üniversiteler Birliği’nin koordinatörlüğünde, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde düzenlenen “3. Uluslararası Bölgesel Kalkınma ve Üniversitelerin Rolü Sempozyumu”nda, bölgemizdeki Oda ve borsaların başkanları da konuştu.

“Ülke kalkınmasında Odaların ve borsaların rolü” konulu panelde düşüncelerini açıklayan Erdek Ticaret Odası(ETO) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Turizm Kurulu Başkanı F. Özlem Sarı’nın konuşması ilgiyle izlendi.

Konuşmasına, hâlen ülkemizdeki tek kadın ticaret odası başkanı olduğunu belirterek başlayan Sarı, şunları söyledi:

“Yaşadığımız bölgenin en çok üyeye sahip odasıyız. Hâlen 700’ü faal olmak üzere bin iki yüz kayıtlı üyemiz var. Bölgemizde ‘Dünyanın Sekizinci Harikası’ olarak kabul edilen Kyzikos’taki Hadrianus Tapınağı bulunuyor. Erdek, tarım ve deniz ürünleri açısından zengin. Turizmde de iyi bir yere sahip. Tarımda, merkezde tarımdan gelir sağlayanların oranı yüzde 54, kırsal mahallelerde ise yüzde 95. Erdek ve Bandırma’yı iç içe düşünüyoruz. Çünkü bölgemizin gelişmesi için Bandırma’yı bir lokomotif olarak görüyoruz. Bandırma’nın coğrafi değerlerinin ön plana çıkarılmasının önemine inanıyorum. Tabii ki sanayinin de kalkınmada önemli rol oynadığı bir gerçek. İşte Bandırma’dan daha küçük olan Edirne bile Büyükşehir olarak büyük gelişme kaydetti.”

ÜNİVERSİTELER ÇOK ÖNEMLİ

Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığındaki Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin, 2001 yılından beri ufuklarını açtığını vurgulayan Sarı, bir bölgenin ve ülkenin kalkınmasında üniversitelerin önemine dikkati çekti. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ne bağlı olarak Erdek Meslek Yüksek Okulu’nun bulunduğuna işaret eden Sarı, şu değerlendirmede bulundu:

“Ancak biz, turizm konusunda önemli bir ilçe olan Erdek’e, turizm fakültesi kurulmasını istiyoruz. Hâlen turizm konusunda uygulamalı bir otelimiz yok. Bir bölgenin ve ülkenin kalkınması için üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarına da büyük görevler düşüyor. Bir köy kalkınırsa ilçe, ilçe kalkınırsa bölge, bölge kalkınırsa ülke kalkınır. Üniversiteler, ülke kalkınmasına soluk verir. Tabii ki, kaliteli üniversitelerden söz ediyorum. Yani üniversitelerde nicelik değil, nitelik önem taşır. Üniversiteler, seçme öğrenciler alırlarsa nitelikli eğitim sağlanır. Kalkınmada tabii ki Odalar ve borsalar da çok önemlidir.”

REKTÖR YARDIMCISI SEREL: “ERDEK İÇİN GÜZEL ŞEYLER DÜŞÜNÜYORUZ”

Özlem Sarı’nın konuşmasına bir eklemede bulunan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve panelin moderatörü Prof. Dr. Alpaslan Serel, “Eğer yer sorununu çözersek, Erdek için güzel şeyler düşünüyoruz” dedi. Serel, Erdek’te yer buldukları takdirde yeni projeler gerçekleştireceklerini açıkladı. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: panelde konuştu
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli