Sarı, listesini tanıttı

Sarı, listesini tanıttı

Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı: ?Erdek´te birçok ilk´lere imza attık?

Mimar F. Özlem Sarı, 4 Nisan 2018 Çarşamba günü yapılacak olan Erdek Ticaret Odası seçimleri için meclis aday listesini tanıttı.

Artaki Lokantası´nda düzenlenen yemekli basın toplantısına Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakuş, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Fatih Canbaz, Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Aydın Tekin, Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör de katıldı.

Aday tanıtım gecesinde konuşan Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı, beş yıllık dönemde yaptıkları çalışmaları dile getirdi. Ülkemiz düzeyindeki 365 oda içinde tek kadın başkan olduğunu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği´nde(TOBB), Balıkesir´deki 14 odanın da sözcülüğünü yaptığını vurgulayan Sarı, şunları söyledi:

?Aynı zamanda TOBB´un da Türkiye Turizm Kurulu başkanıyım. Çalışan, üreten, iyi bir ev kadını olarak ailesine değer verip çocuklarını büyüten, ulu önder Atatürk´ün hayal ettiği bir kadınım. Keşke ülkemizde benim gibi kadınlar daha çok olsa. 2018-2022 yılları arasında, Erdek´te olmayan bir çok işi başardık. Akredite bir oda olarak bugün İstanbul Ticaret Odası´nda hangi hizmetler veriliyorsa bizde de, on-line olarak var. Kapıdağ´ın ünlü mor soğanına ve Marmara Mermeri´ne ?coğrafi işaret´ alınması konusunda sona yaklaştık. Her ikisinin de askı süresi dolmak üzere. Mor soğan, dünyada üç yerde, Türkiye´de ise sadece Kapıdağ´da üretiliyor. Bu soğanın pazarlanması konusunda bir dünya markası olup Türkiye´de 27 toptan satış mağazası olan Metro Marketler Zinciri ile anlaştık. Marmara mermeri ise dünyada tek. Bu iki ürüne ?Coğrafi işaret´ aldıktan sonra sıra Avşa´nın ?Ada Karası´ üzümüne, Ballıpınar´ın kirazına, zeytin ve zeytinyağına gelecek. Erdek´in en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Kendi mesleğime ayırdığım zamandan fazlasını Ticaret Odası´na ayırıyorum. İşimizi severek ve saygı duyarak yapıyoruz.?

/resimler/2018-4/2/1006440694120.jpg

                                LİSTESİNİ AÇIKLADI

Ardından, 4 Nisan 2018 Çarşamba günü gerçekleştirilecek seçimler için meclis aday listesini açıklayan Sarı, ?Listemize kesinlikle siyaseti karıştırmadık. Siyaset üstü bir liste yaptık? dedi.

Sarı, daha sonra listesinde yer alan adayları tanıttı. Sarı´nın listesinde şu isimler yer alıyor:

  1. GRUP: Murat Yarar, Cüneyt Süren, S.S. Bereketli Eller Kadın Girişimciler Üretim ve İşletme Kooperatifi
  2. GRUP: Mehmet Şensoy, Ömer Zengin
  3. GRUP: Mehmet Ali Tetik, Serhat Türkmen, Murat Gülmüş
  4. GRUP: Haluk Can Turan, Burhan Karışık
  5. GRUP: Feridun Ayaydın, Recep Eren
  6. GRUP: Yalçın Bingöllü, Haluk Nazlıoğlu
  7. GRUP: Özlem Sarı, Saba Veli Çakar

Sarı, gazetecilerin sorularını da yanıtlarken, seçimde hedeflerinin yedi meslek grubunu da kazanmak olduğunu belirtirken, 574 üyenin oy kullanma hakkına sahip bulunduğunu sözlerine ekledi.

/resimler/2018-4/2/1008065695687.jpg

                       BAŞKAN SARI KONUŞUYOR

Toplantıda söz verilen Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Erdek´teki sivil toplum kuruluşlarının genel kurullarında hiçbir aday lehine taraf olmadığını vurgularken, şunları söyledi:

?Ancak bu seçimde eş durumundan sabıkalıyım. Eski yıllarda Erdek´te yaşanan siyasi kamplaşmaları bu dönem atlattık. Belediye başkanı olarak herkesi kucaklıyorum. Bu seçim öncesinde, bazı kişileri arayarak eşime oy vermeleri için tehdit ettiğim iddiaları kesinlikle yalandır. Bunu kanıtlasınlar, hemen istifa etmeye hazırım. Tabii ki, bu seçimde eşim lehine tarafım. Ona manevi destek veriyorum. Çünkü o görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan, aynı zamanda çok iyi bir aile kadını olup hiçbir zaman beni utandırmadı. Onunla gurur duyuyorum. Bu seçime biz siyaset karıştırmamaya özen gösterdik. Ancak AKP, diğer aday için tüm partililere destek isteyen mesajlar atıyor. Biz, hiçbir zaman para-pul peşinde koşmadık. 10 yıl maaş almadan çalıştım. Paraya önem verseydik bugün Erdek´te 50 dairem, bankalarda binlerce lira param olurdu. Oda seçimlerinde başka bir adayın çıkması sevindirici. Çünkü adaylık cesaret gerektirir. Daha önce arkasında koruma ordusu ile dolaşan yeni adayın, artık esnafı ziyaret etmesi de mutluluk verici.?   Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Sarı listesini tanıttı
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı