Sap, Saman toptancıya geçince altın oldu.

Sap, Saman toptancıya geçince altın oldu.

Üreticinin elinde tonu 160 tl ile 240 tl arasında satın alınan Balya tarlada tükenince tonu 500 tl oldu.



Her üründe olduğu gibi Saman`da da yine tarlada izi olan değil cebinde parası olan kazandı.

Son yılların Angus ithalatçıları yogun saman talebi karşısında kırsalda görevlendirdikleri eksperler kanalı ile 25 kğ gelen Saman balyasını 4 tl 6 tl arasında topladılar.

Balya saklayacak yeri olmayan üretici geçmiş yıllarda elinde kalan Balya yı son iki sezondur bir an önce elinden çıkartmak adına cerdiği çaba bu sezon hüsranla noktalandı.

Bölgenin en büyük saman alıcısı olarak adı öne çıkan Banvit  yaklaşık 1 ay önce tamamlanan Buğday harmanı sonrası Tarla`dan 4-5, Çiftlige teslim 6-7 tl ollan 25 kğ lık Balya`nın bugün fiyatı 16 tl yi buldu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Banvit genel müdürü Ömer Görener Ot ve Saman Balyası yanı sıra yem ham maddesi Buğdayi Arpa ve Yulaf gillerde meydana gelen artışın dünya borsalarındaki artıştan kaynaklandığını söyledi.

Öyleki Görener Dünya piyasası kısa bir zaman sonra Hububat`ta Türkiye fiyatlarını aşan bir uygulama ile karşı karşıya kalacağına işaret etti.

Haklı olarak samanla başlayan girdi kalemlerindeki yükselme, Gıda sanayiinde Saman ile birlikte uc ürün tüketiminde de önemli artışlar olabileceğinin sinyalleri gelmiş oldu.








Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı