Sanayi Odası, Bandırma`da toplandı.

Sanayi Odası, Bandırma`da toplandı.

Balıkesir Sanayi Odası, İlçelerde gerçekleştirdiği meclis toplantı serisini Bandırma`da sürdürdü.

Balıkesir`de Oda ve Borsalarda yaşanan seçim heyecanı ardından, katılımcı program söylevlerini vaatte bırakmayan yeni Sanayi Odası meclisi, Körfez`den sonra 2. ilçe toplantısını Bandırma`da gerçekleştirdi.

34 Kişilik Sanayi Odası Meclisinden 24 üyenin katılımı ile Hakan Özdamar`ın Başkanlığında bir araya gelen Balıkesir Sanayi Odası Bandırma Ticaret Odası Meclis salonundaki birleşiminde geçmiş toplantıya ait gündemin okunması ile başladı.

Sanayi Odası meclisi daha sonra harcama bütçesini görüştü. Odanın masrafları karşılama noktasında kredi kullandığına işaret edilen mecliste, harcamaların kısıtlanarak emekliye ayrılacak personelin, ayrılması sonrası maliyetlerin düşeceği ve yeni alınacak personelin daha az maliyetli olacağı belirtildi ve yapılan oylamada emekliye ayrılacak personel ile devam edilmeme karar alındı.

Sanayi Odası Meclisinde gelinen noktada hala eski yönetimin ekonomik giderlerini dengelemek noktasında çaba sarf edildiği görüldü.

Eski yönetimin oda alacakları dahilinde tahsilat için icraya gitmeyerek alacakları ötelemesinden kaynaklanan, üye aidatlarının tahsili noktasında daha ısrarcı olunması noktasında fikir birliğine varılan mecliste, bakiye aidat alacaklarının 1 milyon`un üzerinde olduğu kaydedildi.

Oda Meclisi gündeminde  ayrıca Sanayi Odası binasının mantoluma projesi vardı. Eski yönetim tarafından yaptırılan işin hukuksal dayanağı olmadığı, bu nedenle yapılan işin vasıfsız olduğu, konunun mahkemeye taşınarak bilir kişi raporu ile maliyet tespiti yaptırıldığı belirtilerek, yaklaşık 4 bin lirayı bulan tadilat sonrası Bilirkişi raporu ile tespit edilen 27 bin liranın ödenmesi, yüklenici firma tarafından talep edilen 35 bin lirada ısrar edilirse, alacağın yargıya taşınarak hukuk noktasında verilecek kararla ödeme yapılması kabul edildi.

ODALAR ASYA OTEL DE BULUŞTU

Balıkesir Sanayi Odası Meclisi, Bandırma Ticaret Odasındaki toplantısı ardından yeni Asya Otel`e geçildi.

Burada Balıkesir Sanayi Odası Meclisi yanı sıra Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Memişler, Bandırma Ticaret Odası yönetim ve meclisi yanı sıra Bandırma Borsa yönetimi hazır bulundu.

Gecenin hitap programında ise ilk söz alan Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı oldu.

Kılkışlı, Balıkesir Sanayi Odası Meclisinin ilçelerde toplanma ve toplandığı ilçelerde iş dünyası ile bir araya gelmesini, yeni Büyükşehir yapılanması ile birlikte son derece olumlu bir yaklaşım olduğunu ifade ederek, Sanayi odası Meclisini bu olumlu yaklaşımlarından dolayı tebrik etti.

Kılkışlı`nın ardından söz alan Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin`de, Balıkesir Sanayi Odasının İlçelerde toplanmasının önemine değindi.

Sanayi Odasının Bandırma programında Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermiş`te söz aldı.

Ermişte, birlik ve beraberlik mesajlarına katılarak yeni sürecin uyumlu ve katılımcı performansının Balıkesir ekonomisine önemli katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Asya Otel`deki resepsiyonda son konuşması Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur oldu.

Uğur, Balıkesir`in Körfez`den, Marmara`ya uzanan iç içe geniş bir bütün şehir olduğunu vurgulayarak, bundan sonraki çalışmalarının Balıkesir`de bulunan, Merkez, Körfez ve Bandırma`daki organize sanayilerin daha rantabl olması noktasında ar-ge çalışmalarını yoğunlaştırmak, bu nedenle özellikle bazı yatırımcı ülkelerin Büyük elçileri ile yaptıkları ikili görüşmeler sonrası bazı ülkelerde yatırımcı grupların bölgede incelemelerde bulunduğunu, önümüzdeki günlerde bu gruplardan, başka gruplarda gelerek Balıkesir, Körfez ve Bandırma Organize sanayi bölgelerinde yatırım amaçlı inceleme yapmalarına olanak taşıyacaklarını söyledi.



  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli