``Sana ihtiyacım var``...

``Sana ihtiyacım var``...

Kızılay`dan, Suriyeli Çocuklar İçin Sana İhtiyacım Var”kampanyası

Türkiye’de sivil toplum kuruluşları Suriye`deki savaş mağduru çocuklara yardım için bir araya geldi. AFAD ile birlikte pek çok kurumun da destek verdiği “Sana İhtiyacım Var” yardım kampanyasında Türk Kızılayı da aktif bir rol üstleniyor.
 
Türk Kızılayı, Suriye’deki iç çatışmaların başladığı ilk günden beri hem Türkiye’ye sığınan hem de Suriye içerisinde kalan Suriyeli ihtiyaç sahiplerine insani yardım sağlamak için kapsamlı bir insani yardım çalışması yürütüyor. Konaklama tesislerindeki barınma ve beslenme gibi temel ihtiyaçların karşılanması için sorumluluk alan Türk Kızılayı, sınır üzerinden de Suriye içerisine yardım malzemesi ulaştırıyor.

Kış aylarındaki soğuk hava sebebiyle Suriye içerisindeki mağduriyetin artması Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarını da harekete geçirdi. Başbakanlık AFAD, Türk Kızılayı, HAK-İŞ, Diyanet Vakfı, Memur-Sen ve Anadolu Ajansı ile İnsani Yardım Platformu çatısı altında toplanan çok sayıda yardım kuruluşu, vakıf, dernek ve meslek örgütünün katılımıyla bir kampanya başlatıldı. Kampanyanın tanıtım toplantısına Türk Kızılayı adına Genel Başkan Ahmet Lütfi Akar katıldı.
 
Bir Milyondan Fazla Çocuk Yaşam Mücadelesi Veriyor
 
Haliç Kongre Merkezinde yapılan tanıtım toplantısında konuşan AFAD Müdahale Daire Başkanı Fatih Özer, "Suriye dışına kaçmak zorunda kalan Suriyelilerin dörtte üçü kadın ve çocuklardan oluşmakta, 1 milyondan fazla çocuk zor şartlar altında hayatını devam ettirmeye çalışmaktadır. Suriye`de maalesef ağır kış şartlarından ve açlıktan çocuk ölümleri yaşanmaktadır." şeklinde bilgi verdi. 
 
İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) Genel Sekreteri ve İnsani Yardım Platformu Koordinatörü Ali Kurt da Suriye`de Mart 2011`de başlayan ve yaklaşık 3 yıldır devam eden iç çatışmaların olanca hızı ve acımasızlığıyla devam ettiğini, 150 bin kişinin hayatını kaybettiğini, 6,5 milyon insanın kendi ülkesinde mülteci durumuna düşerken, 3 milyon kişinin ülkesini terk etmek zorunda kaldığını ifade etti.
 
İhtiyaç Sahiplerini Yalnız Bırakmıyoruz
 
Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, çatışmaların başladığı ilk günden beri Türkiye’nin devlet ve sivil toplum kuruluşları ile Suriyeli ihtiyaç sahiplerine kucak açtığını belirtti. Türk Kızılayı’nın sadece Türkiye içerisinde Suriyelilere değil, sınır üzeri yardım teslimatları ile Suriye içerisindeki ihtiyaç sahiplerine de elini uzattığının bilgisini veren Genel Başkan Akar, yardımseverleri “Sana İhtiyacım Var” kampanyasına destek olmaya çağırdı.
Genel Başkan Akar, Cenevre`de yapılan toplantıya, Birleşmiş Milletlere, Avrupa Birliğine, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonuna, Uluslararası Kızılhaç Komitesine, ABD`ye, Rusya`ya, İran`a ve bu konuyla ilgilenen tüm dünya kamuoyuna da çağrı yaptı. “Şimdiye kadar bazı tereddütleriniz olabilir, bazı siyasi çekişmeler karşısında tarafsızlığınızı muhafaza etmek isteyebilirsiniz ama son basında gösterilen katliam görüntülerine karşı artık lütfen sessizliğinizi bozun, insanlık, adalet yanında yerinizi alın." ifadelerini kullanan Genel Başkan Akar, “Çağrımızı 3 yıldır sürdürüyoruz. Tüm halkımızı şimdiye kadar gösterdiğinden daha fazla yardıma çağırıyorum. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Bizim inancımız, medeniyetimiz, dinimiz gereği bu konuyla ilgili ürpermeliyiz. Herkes ekmeğinin yarısını Suriye`de aç kalan, susuz kalan, her türlü insani yardıma ihtiyacı olan insanlara ulaştırmalıdır.” şeklinde konuştu.
 
Türk Kızılayı Bağış Yöntemleri Yardımseverlerin Hizmetinde
 
Tanıtım toplantısında kampanya ile ilgili detaylar da paylaşıldı. Sivil toplumun insani değerler doğrultusunda ortak bir amaçla birleştiği kampanya dâhilinde her kuruluş kendi bağış araçları ile yardım toplayabilecek. Toplanan yardımlar, AFAD’ın organizasyonunda Suriye içerisindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.
 
 
Türk Kızılayı aracılığı ile bölgeye yardım elini uzatmak isteyen hayırseverler, 2868 SMS bağış hattına mesaj atarak 5 TL. Yardımda bulunabilecek. Türk Kızılay’ının diğer bağış yöntemleri de bu kampanya dâhilinde yardımseverlerin hizmetinde olacak. Türk Kızılayı Bandırma Şubesi, nakdi bağışın yanı sıra yardımseverlerden kullanılmamış giysi yardımı da kabul edebilecek. Kampanya ile ilgili detaylı bilgi;

Türk Kızılayının 168 ücretsiz çağrı ve bağış hattından ve 

www.kizilay.org.tr internet adresinden alınabileceği gibi İhsaniye Mh. Servet Çırpan Cd. No:33 adresindeki Bandırma Şubemizden ve 0 266 714 76 62 – 0 530 152 50 36 nolu telefonlarımızdan da alabilirsiniz.

 

 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı