Şampiyonluk inancı

Şampiyonluk inancı

Bandırmaspor Kulübü Başkanı Göksel Karlahan: “Çok iyi bir kadromuz var, şampiyon olacağız”

Bandırmaspor Kulübü Başkanı Göksel Karlahan, “Bu yıl mutlaka şampiyon olacağımıza inanıyorum” dedi.

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta yer alan Bandırmaspor’un, ikinci yarının ilk dört maçını 3 galibiyet ve bir beraberlikle kapattığına dikkati çeken Karlahan, şunları söyledi:

“Devre arası transfer döneminde 8 oyuncumuzla yollarımızı ayırıp 6 futbolcuyu renklerimize bağladık. Pazar günü Elazığspor ile kendi evimizde oynayacağımız maç, Elazığ depremi nedeniyle bu kulübün federasyona yaptığı erteleme başvurusuna paralel şekilde ertelendi. Ancak Elazığspor’un, federasyona ‘Bu yılki maçlarını dondurma’ talebinde bulunduğunu da öğrendik. Elazığspor maçını saymazsak sezon sonuna kadar önümüzde 12 final maçı var. Önümüzdeki ilk üç maç da bizim için çok önemli. Deplasmanda Tuzlaspor ile oynadıktan sonra kendi sahamızda Kırşehirspor’u ağırlayıp yeniden Sakaryaspor deplasmanına çıkacağız. Bu maçlardan çok iyi sonuçlar almak zorundayız.”

Bandırmaspor Kulübü’ne gelir sağlamak amacıyla 2-3 bin lira arasında bayrak kampanyasını yürüttüklerini açıklayan Karlahan, şöyle konuştu:

“Kulübümüze gelir sağlamak amacıyla kapı kapı dolaşıyoruz ve maddi destek arıyoruz. Şu ana kadar boş döndüğümüz yer de olmadı. Teşekkür ediyoruz. Kulübümüzün haftalık gideri 175-250 bin lira arasında değişiyor. Bu arada İstanbul ve Trakya takımlarından oluşan ‘Akademi Ligi’ne de katılıyoruz. Bu ligde U 15-16-17--19 takımlarımız mücadele ediyor. Bu lig için yıllık harcamamız da 600 bin lirayı buluyor.”

  ÇALIŞTAY AÇIKLAMASI

Geçtiğimiz günlerde Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen “Çalıştay”a katılarak düşüncelerini açıkladığını belirten Karlahan, şunları aktardı:

“Çalıştay’da, futbol takımlarına alt yapılarından birkaç oyuncu oynatma zorunluluğunun getirilmesini, bundan sonra her kulüp yönetiminin, kendi döneminde yaptığı harcamalardan sorumlu tutulmasını, şampiyon olarak bir üst lige yükselen takımlara federasyonun ‘Hoş geldin parası’ ödemesini, hatta sezon sonunda ilk 5, ilk 10, hatta ilk 15’e girecek takımlara ayrıca para ödülü konulmasını, en iyi kulüp taraftarı seçilerek ödül verilmesini, en centilmen takımın ödüllendirilmesini önerdim. Bu arada federasyon yetkililerimize, 40 bin kişilik büyük statlar yerine o il veya ilçelerin nüfuslarını göz önüne alarak yapay çim zeminli mini statlar yapmaları önerisinde bulundum.”

Futbol Federasyonu’nun yanı sıra bordo-beyazlı takımın da yer aldığı şans oyunlarından kulübün kasasına ayda 2,5-3 milyon lira arası para girdiğine işaret eden Karlahan, “Eğer 1. Lig’e yükselirsek bu gelirimiz bir yıl içinde otomatikman 14,5 milyona çıkabilir. Bu lige yükselirsek tüm ekonomik sorunlarımız bitmese bile gelirlerimiz artar. 1. Lig’e yükselirsek, şu anda çok kaliteli olan kadromuzun yüzde 70’ini koruyarak, bu ligde birkaç yıl kalmayı hedefleyeceğiz” diye konuştu.

YENİ TESİSLERE İHTİYACIMIZ VAR

Bandırmaspor’un, rüzgârsız bir alanda yeni tesislere gereksinimi bulunduğunu vurgulayan Bandırmaspor Kulübü Başkanı Göksel Karlahan, “İçinde idari binamızın yanı sıra antrenman sahalarımız ve diğer birimlerin de bulunacağı 100 dönümlük bir alanda yeni tesislere ihtiyacımız var. Bu alan Edincik veya Doğanpınar bölgelerinde olabilir” dedi.

Karlahan, gazetecilerin soruları üzerine kulüp personeli ve otopark gelirleri hakkında da bilgiler verdi. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Şampiyonluk inancı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli