SAMDER, tatilcileri YEŞİLÇAM ile buluşturdu

SAMDER, tatilcileri YEŞİLÇAM ile buluşturdu

Denize kurulan perde, plajı sinema bahçesine çevirdi

Türk sinemasının emektarı YEŞİLÇAM'a olan özlem, SAMDER'in vefalı çabası ile gideriliyor. Bandırma'da faaliyet gösteren Bandırma Sinema Amatörleri Derneği (SAMDER) Erdek, Düzlerde faaliyet gösteren YAMAN Otel'de gösterim yaptı.

Pandemir kapsamında ivme kaybeden bölge turizmine canlılık kazandırmak adına yapılan çalışmada Denize kurulan beyaz perde, yıldızların altında kumsalı sinema salonuna çevirdi. Yaman otel ve çevresinde konaklayan tatilciler tesisse sinemanın geldiğini öğrenince düzdüzden otorma düzenini hazırladı, kimizi şezlong, kimisi otur-at, kimisi ise sandalte  geldiği plaj adeta sinama salonuna döndü.

Film başladığında ise Türk sinemasının vazgeçilmez efsanesi yeşilçam müzikleri ve aşk sahneleri Yaman otel'de konaklayan tatilcileri 50 yıl geriye götürdü.

SAMDER adına açıklamada bulunan başkan Kaan Bingül, Pandemi süreci ile evlerine kapanan insanların karantina süreçlerinde sıtıntılar yaşadıklarını, tatil olanaklarında ise birçok sosyal etkinliğin yapılamaması nedeni ile böyle bir uygulamayı hayata geçirmek istediklerini, gösterilen yoğun ilgi karşısında ise düşüncelerinin haklılığını gördüklerini söyledi.



  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false