Saka, AB Parlamentosunda

Saka, AB Parlamentosunda

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Avrupa Birliği Parlamentosu'nda Göç ve Vahşetin Önlenmesi” konulu oturumda konuştu.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Avrupa Birliği Parlamentosu’nda “Göç ve Vahşetin Önlenmesi” konulu oturumda konuştu. Saka, “Böyle bir konuda AB Parlamentosu’nda ülkem adına bulunmaktan, hem ülkemiz ve Edremit’imiz adına gurur duydum” dedi.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan Avrupa Birliği Parlamentosu’nda “Göç ve vahşetin önlenmesi” konulu oturumda Türkiye’yi temsilen bir konuşma yaptı.

13 Ekim 2013 tarihinde Libya’dan İtalya’ya giden göçmen teknesinin Lampedusa Adası açıklarında batarak yüzlerce mültecinin hayatını kaybetmesinin yıldönümü nedeniyle AB Parlamentosu’nda “Göç ve Vahşetin Önlenmesi” konulu bir oturum yapıldı.

Oturuma Avrupa’nın 5 ayrı ülkesinden birer belediye başkanı ve göçmenler konusunda çalışmalar yürüten uluslararası örgütlerin temsilcileri konuşmacı olarak davet edildi.

Türkiye’den de Balıkesir’in Edremit İlçesi Avrupa Birliği Parlamentosu’nun davetlisi olarak oturuma katılan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “Göç ve Vahşetin Önlenmesi” konusunda Türkiye adına 10 dakikalık bir konuşma gerçekleştirdi.

Avrupa Birliği Parlamentosu’nda kendisine ev sahipliği yaparak destek olan AB Parlamentosu’nun Demokrat ve Sosyalist Grubu üyesi Yunanistan’lı Kyrkos Miltiadis’e teşekkür eden Başkan Kamil Saka,, “Böyle bir konuda Avrupa Birliği Parlamentosu’nda ülkem adına bulunmaktan, hem ülkemiz ve Edremit’imiz adına gurur duydum. AB Parlamentosu’nda ki oturum öncesi ve sonrasında ise çeşitli temaslarda buluma fırsatı yakaladığım AB Parlamenterlerine başta karşı komşumuz olan AB Üyesi Yunanistan ile vizelerin kaldırılması konusu olmak üzere değişik konularda da görüş ve önerilerimizi ifade ettim” dedi. 

İtalya’dan Lampedusa Belediye Başkanı Giusi Nikolini, Yunanistan’dan Simi Belediye Başkanı Eleftherios Papakalodoukas, Türkiye’den Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Malta’dan Paola Belediye başkanı Roderick Spiteri, Hollanda’dan Gilze and Rijen Belediye Başkanı Arşe Jan Willem Boelhouwer, Uluslararası Mülteci Organizasyonu Platformu ve Destek Bölümü Başkanı Anna Eva Radicetti, İspanya Sosyal Kurumsal geliştirme Programı Göçmen Bölümü Başkanı Sergio Barcela Fernandez sırası ile ülkeleri adına birer konuşma yaptı.

Türkiye’nin 7 kez üst üste seçilerek en uzun süre görevde kalan Belediye Başkanı olan deneyimli Başkan Kamil Saka’nın Avrupa Birliği’nin kalbi olan AB Parlamentosu’nda konuşma yapması Balıkesir ve Edremit’te memnuniyetle karşılandı. ENVER DOLGUN



  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı