Sadık dostlara sahip çıktı

Sadık dostlara sahip çıktı

KÖPEK DOSTU, AYSEL HANIM ÇIRALIOĞLU, EN GÜZEL SADAKA, KÖPEK BAKIMIDIR”

Edremit ilçesine bağlı Akçay Beldesinde oturan emekli Aysel Çıralıoğlu, yazlıklara bırakılan köpekleri yalnız bırakmıyor. Çıralıoğlu, “En güzel sadaka bu köpeklerin bakımıdır” dedi.

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Akçay Beldesine İstanbul’dan emekli olduktan sonra yerleşen ve 20 yıldır Akçay’da oturan emekli Aysel Çıralıoğlu, yaz sezonunda yazlıkçıların evlerinden getirip, giderlerken terk edip yazlıklara bıraktıkları farklı cinslerde 20 civarı özel yetiştirilmiş ev köpeklerini yalnız bırakmıyor ve her gün onlarla yakından ilgileniyor.

“Ben çevreciyim. Kuşlar, bitkiler ve hayvanlarla 20 yıldır bir çevreci gibi onlarla ilgileniyorum. Edremit Körfezi ilçe ve beldelerinde terkedilmiş özel yetiştirilmiş yüzlerce köpek var. Hepsi bakıma muhtaçlar. Yazlıkçıları da bu konuda kınıyorum. Bir tane bile Edremit Körfezinde 25 tane belediye var ve Köpek Kısırlaştırma Rehabilitasyon Merkezi yok. Yazık bu köpeklere…” diyen emekli Aysel Çıralıoğlu, “En güzel sadaka bu köpeklerin bakımıdır. Onlar çocukluklarında ‘El bebek, Gül bebek’ gibi evlerde ailelerin çocukları ile birlikte büyütüldüler. Asla kendilerini köpek olarak görmediler ve evlerinin bir ferdi olarak gördüler. Ne zaman yazlıklara terk edildiklerinde diğer terk edilen köpeklerle dayanışma içerisinde ortak hareket etmeyi ve zor şartlarda yaşam sürdürmeyi öğrendiler. 20 senedir onlara 20 ekmek ve üzerlerine dökmek için süt yanında köpek maması getirip her gün karınlarını doyuruyorum. Bunların sevabı bana yeter” dedi.

Çok sakin ve sıkılgan ‘Sakin’ adını verdiği köpeğe özel ilgi gösterdiğini açıklayan Çıralıoğlu, “Sakin, çok özel bir köpek takımla birlikte hareket etmiyor. Karnı çok aç olmasına rağmen yiyeceklere saldırmıyor ve aç kalıyor. Sakin’e özel ilgi gösterip karnını doymasına destek oluyorum” diye bu çok özel yetiştirilmiş köpeklere bölge insanlarını sahip çıkıp evlerinde ve bahçelerinde ortak yaşamlarına almalarını istedi.                                         ENVER DOLGUN 



  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı