Sadece ``Gap`ı, Gapdırmam`` demedi

Sadece ``Gap`ı, Gapdırmam`` demedi

Köy Muhtarlarına Büyükşehir`i anlatan Öztaylan, Muhalefet vekillerinin Üniversite teklifleri için`de ``Bende Üniversiteyi onlara gabdıracak göz vamıı.``dedi



Bansiad toplantısı ardından partili ve Köy muhtarları ile bir araya gelen Milletvekili Öztaylan muhalefet vekillerininin ``Bandırma Ömer Seytettin Üniversitesi`` yasa teklifi vermelerine ilişkin, Bandırma daki mevcut fakülteleri kendinin yaptırdığını bu çabanın kısa vadeli bir çalışma değil uzun vadeli bir birikimin eseri olduğunu vurgulayarak ``Adını da `Ömer Seyfettin` koyacaklarmış, biz çocukluğumuzdan itibaren çalıştığımız için hikaye okumaya vaktimiz olmadı, biz iş biliriz, iş yaparız, hikaye okumayız, hikayeyi onlar okuyor Ömer Seyfettini onlar biliyor, o nedenle bende Bandırma Üniversitesini gabdıracak göz vamııı?``

``Bandırma üniversitesini de kurarız, Gönen`e de  Ömer Seyfettin fakültesi yaparız.`` dedi.

Büyükşehir olunca köylerde yaşanacak olumsuzlukların topluma yanlış aksettirildiğini söyleyen Öztaylan bunların aslı astarı bulunmadığını Büyükşehir olmakla birlikte genel bütçe ve iller bankası kaynaklarından Bandırma Belediyesine ayrılacak paranın 160 milyar lira cıvarında olacağını, Bunun 13-14 milyonunu zorunlu olarak ihtiyaçları için kullanılacağını söyledi.

Büyükşehir olmakla birlikte Bandırma`nın tüm köylerine güzel bir köy konağı, Üzerine düğün salonu, muhtarlık dairesi ve konuk evi gibi ihtiyaçlarının karşılandığı gibi tüm sokaklarının parke ile donatılacağını söyledi.

Tüm köylerin bu ihtiyaçlarının karşılanması için 4-5 milyonun yeterli olduğunu geri kalan paranın köyün diğer ihtiyaçları için kullanılacağını vurgulayarak, Köy tüzel kişiliklerine ait tüm araç gereç ve mal varlıklarının yine muhtarlıklar tarafından kullanılacağını ayrıca araçların yakıtlarının Belediye bütçesinden karşılanacağını söyledi.

Öztaylan Muhtarların konumları ise sigortaya bağlanarak maaşlarını asgari ücretle sınırlandırılacağını belirtti.

Milletvekili Öztaylan Büyükşehir`e ilişkin konuşmasının bütününde zamanının çoğunu mevcut Belediye`nin çalışmadığına ayırdı.

Öztaylan Belediye Başkanı olduğu sürede hiçkimseye ayrıcalık tanımadığını, Hatta onların kayınçolarına verdikleri büfe yerini dahi yeni düzenleme sonrası haklarının kaybolmamasını sağladığını söyledi.

Öztaylan hızını alamayarak Belediye ye ait eleştiri dozunu arttırıp, Araç alımına geçti.

Belediye ey alınan 7 aracın tümünün binek araç olduğunu oysa kendi döneminde makam aracına şoför dahi almadığını, Makam aracını kendisi kullanırken Belediye ye 42 kamyon aldığını söyledi.








demokrat
28.12.2012 08:22:06
Gap`ı gaptırma sayın milletvekilim.Gaptırmak yakışmaz sizlere.Aman kaptırma.Aklıma Cemal Bey bu güzel konuşmaları yaparken "Her devirde yer bulan ve popüler"olan siyasetçiler geldi.Bu Sayın vekilimiz için geçerli olmayabilir ama"Kerameti kendinden menkul"bir sürü şeyhler çıkıveriyor puslu ortamlarda.Nedense halk da onlara prim veriyor.Birgün o partideler,ertesi gün öbür partide.Başkanlar bile...

SONRADAN EDİNCİKLİ
28.12.2012 14:09:50
BUNLARA HALA OY VEREN VARYA HAYRET EDİYORUM

tarık dönmez
30.12.2012 17:28:32
Sayın Milletvekili, 600 evlerde bursa tarafından gelirken, karşı tarafa kahvelerin oraya bir girsene, nasıl gireceksin? yol yarış alanına döndü, Buraya balıkesir sistemi istiyoruz. Araya ışıklı kavşak, 70 km süratle giderse adam yeşili yakalasın,kısacası bursadan gelirken ford bayisinin ilersinde bir yerden, kahvelerin oraya girişli ışıklı bir kavşak istiyoruz.Hizmetten bahsediyorsun yapta görelim

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli