Saç dökülmesinin nedenleri

Saç dökülmesinin nedenleri

Saç dökülmesinin nedenleri Saç dökülmesi; saçların incelmesi ile başlayan ve ilerleyen süreçlerde saçların fazla oranlarda dökülmesi ile sonuçlanan problemdir. Bu duruma yardımcı ürünlerden biri olan anagain serum saçların incelmesini önleyen bakım komple

Saç dökülmesinin nedenleri Saç dökülmesi; saçların incelmesi ile başlayan ve ilerleyen süreçlerde saçların fazla oranlarda dökülmesi ile sonuçlanan problemdir. Bu duruma yardımcı ürünlerden biri olan anagain serum saçların incelmesini önleyen bakım kompleksi olarak karşımıza çıkmakta.

Saç dökülmesi nedir?

Zaman içeresinde incelen saçlar belli bir süre sonunda azalma göstermektedir. Bu problem genel itibari ile çeşitli nedenlerden kaynaklanmaktadır. Gün içinde dökülen ortalama saç teli oranı tahmini olarak elli ila yüz arasında değişkenlik göstermektedir. Saçları sağlıklı olan insanların ortalama değeri elli ila yüz tel civarıdır. Fakat saçların sağlıksız bir hale gelmesi ile bahsedilen değer her geçen gün artış gösterir. Bu problem tarak, yastık, kıyafet ve banyoda gözlemlenebilmektedir. Saç dökülmeleri çeşitli kategorilerde incelenmektedir. Kadınların yaşadığı dökülme probleminin fazlası erkeklerde görülmektedir. İnsanların çoğunun dert ettiği bu sorun kişileri strese sürüklemektedir. Kişinin görüntü ihtişamını arttıran en önemli etken saçlardır. Saçlar ile ilgili yaşanan her problem kişinin psikolojik olarak yıpranmasına neden olmaktadır. Dökülmenin aşamaları incelendiği zaman androgenetik alopesi ismindeki tür görülür. Sık rastlanan bu dökülme tipi erkek ve kadınlarda görülmektedir. Erkeklerde görülen bu probleme halk arasında kellik denilmektedir. Belirli bir zaman dilimi içerisinde yaşanan dökülmeler bölgesel şekilde ya da kellik problemiyle sonuçlanmaktadır. Kadınlarda görülen problemdeyse saç çizgileri geri çekilmez fakat teller zamanla incelmektedir.

Her gün saç dökülmesi normal mi?

Her kişinin tahmini olarak gün içinde elli ila yüz tel saçlarının dökülme hali son derece normal bir durumdur. Her sabah yastıkta, kıyafet veya tarakta saçların görülmesi normal dökülmelerle ilgilidir. Fakat bu durum haricinde tellerde zayıflıkların meydana gelmesi, dökülmelerin normalden fazla olması normal olmamakla birlikte önlem alınması gereken bir durum olarak ifade edilmektedir.

Nedenleri nelerdir?

  • Nedenler arasında genetik faktörler yer alır. Erkeklerin dökülme probleminin yüzde elli gibi bir oranı genetik nedenlerden kaynaklıdır. Yaşın ilerlemesi ile bölgesel dökülmeler ve sonucunda kellik ortaya çıkar.
  • Bir diğer neden deri sorunlarıdır. İç hastalık ya da deriden kaynaklı meydana gelen dökülmeler mevcuttur. Deriyi tutan rahatsızlıklar saçların derisini etkilemektedir. Bunların içinde egzama, mantar hastalığı, akne, derinin aşırı yağlanması, liken ve sedef hastalığı gibi etkenler yer alır. Deri rahatsızlığı tedavi edildiği zaman dökülme problemi ortadan kalkabilir.
  • Kişinin yanlış beslenmesi dökülmelere neden olmaktadır. Sık rastlanan faktörler arasında bulunan bu durum dökülmeleri doğurmaktadır. Sağlıksız ve düzensiz beslenmek, uzun süre aç kalmak, karbonhidrat oranı fazla olan gıdalarla beslenmek, tek tip beslenme tarzı dökülmelere neden olabilir. Bu yüzden bu alışkanlıkların ortadan kalkması ile dökülmeler sona ermektedir.
  • Stres ve depresyon gibi ruh halini sekteye uğratan nedenler dökülmelere yol açar.
  • Beslenme alışkanlıklarının iyi olmasına rağmen mineral ve vitamin eksikliğinin olması saç dökülmesinin nedenleri arasındadır. D vitamini, demir, B12, çinko, folik asit ve minerallerin eksik olmasından dolayı saçlar dökülmektedir. Demir takviyesinin yapılması dökülmeyi azaltan çözümler arasında yer almaktadır.

Son zamanlarda birçok kişinin tercihi haline gelen anagain şampuan beğeni kazanmıştır. Kullananlar tarafından yapılan anagain yorumlar incelendiğinde kişilerin olumlu yönde yorumlar yaptığı görülüyor.



Anahtar Kelimeler: dökülmesinin nedenleri
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli